Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 07 грудня 2018 — Запорізька обласна філармонія

Світові музичні шедеври звучали 7 грудня у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії. Програма «Світ уявних картин» - це не просто концерт, це – справжня музична подорож таємничим уявним світом.

Вишуканою концертною програмою гостей вечора вітав академічний симфонічний оркестр під керуванням народного артиста України Вячеслава Реді та солістка – заслужена артистка України – неперевершена Ілона Турчанінова (фортепіано). У супроводі оркестру артистка виконала рідкісні твори, які зачаровують своєю красою.

Єгипет – земля фараонів. Загадкова країна, яка підкорила композитора Каміля Сен-Санса ще більше двохсот років тому.  Під впливом подорожі до Єгипту він створив один із найпрекрасніших і найскладніших своїх творів – П'ятий концерт для фортепіано з оркестром, який часто називають, відповідно його враженням, «Єгипетським концертом». Саме цей концерт звучав п'ятничного  вечора в обласній філармонії, надихаючи запоріжців на глибокі роздуми про вічне.

Для справжніх гурманів і любителів витончених симфонічних шедеврів прозвучала особлива музика – перлини французької музики – абсолютно дивовижні за витонченістю та елегантностю стилю сцени з балету «Коппелія, або Красуня з блакитними очима» Лео Деліба. А одна з найяскравіших сцен опери «Сід» Жюля Массне – захоплююча балетна сюїта, перенесла слухачів у сонячну Іспанію, подарувавши справжню радість життя.

Віртуозність, професіоналізм, природний талант і щирість почуттів продемонстрували артисти публіці під час виконання композицій. Бурхливі оплески, вигуки «браво» та «біс» довго не вщухали після завершення концерту, не відпускаючи артистів зі сцени. Виконавська майстерність музикантів підкорила слухачів, а неперевершена музика ще довго звучатимуть у їх серцях.

Адже коли живеш музикою – тоді музика живе в тобі весь час!

Запрошуємо на новорічні концерти Запорізької обласної філармонії 27, 28 та 30 грудня!

Опубліковано в Новини