Фільтрувати матеріали за датою: серпня 2019 — Запорізька обласна філармонія

     У Запоріжжі відбудеться концерт «Хореї Козацької» із презентацією музичного альбому «Пісні Української революції».

 

Живий звук.

Вхід вільний.


«Пісні Української революції» - це спільний проект Українського інституту національної пам’яті, народного артиста України Тараса Компаніченка та гурту «Хорея Козацька», присвячений 100-річчю Української революції 1917-1921 років.
     Серед авторів текстів та композиторів творів - класики української культури: Павло Тичина, Христя Алчевська, Олександр Олесь, Роман Купчинський, Ярослав Ярославенко, Михайло Гайворонський, Олександр Кониський та інші.
     “Твори, що увійшли до альбому "Пісні Української революції" – це частка моєї тридцятилітньої праці пошуку правдивих музичних пам'яток про ту, унікальну своїм національним пробудженням, епоху. Усі ці твори були активно співані на великих і малих сценах України в часі 1917-21 років. Їх співали на воєнних позиціях, на шикуванні військ; вони співались кобзарями, артистами-бандуристами, оперними співаками, просвітянськими, військовими, студентськими хорами, Українською Республіканською Капелою та Українським Національним Хором. Багато творів були забуті і не звучали в Україні майже століття”, - розповідає музикант, кобзар, лідер гурту «Хорея Козацька» Тарас Компаніченко.

Опубліковано в Афіша
Вівторок
20
серпня
19:00

Мужская логика

Опубліковано в Афіша

Ансамбль української пісні і танцю “Верховина” є культурним відділом Едмонтонського осередку Спілки Української Молоді (СУМ) Канади, заснованого в 1949 році. У складі Ансамблю хор “Верховина” і танцювальний колектив “Дунай”. Хор “Верховина” був створений у 1959 році як жіночий вокальний гуpт, до якого в 1976 році долучилися чоловічі голоси. Зараз хор складається з 45 співаків і виконує народну, світську і духовну музику. Диригент хору - Орест Солтикевич. Танцювальний колектив “Дунай” був заснований в 1974 році 14-ма молодими ентузіастами, а зараз складається з 35 жінок і 15 чоловіків віком від 16 до 28 років, яким керує Шон Остафій. В репертуарі традиційні народні танці з різних регіонів України.

У 2019 році, відзначаючи 60-ту річницю хору “Верховина” та 45-ту річницю танцювального колективу “Дунай”, ансамбль вирушає у ювілейне концертне турне, в рамках якого дасть концерти Канадою (Альбертою) та Східною Європою, а, зокрема, у серпні - в Україні та Грузії. Кульмінацією світового турне буде фінальний концерт в Едмонтоні восени 2019 року, після повернення ансамблю на батьківщину.

Запрошуємо відвідати концерти ювілейного турне Ансамблю української пісні і танцю “Верховина”, який стане чудовим проявом культурної дипломатії, міжнародного мистецького співробітництва та промоції української культури у світі. Колектив продемонструє справжню красу української традиції та культури через музику, пісню й танці у програмі із символічною назвою «Пори року», зображаючи яскравою, енергійною хореографією та динамічним хоровим спiвoм чотири пори року. До зустрічі на концертах! Вхід вільний!

Опубліковано в Афіша

ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ


FOLK & ROСK


COVER SHOW
Академічного козацького ансамблю пісні і танцю"ЗАПОРОЖЦІ"
Запорізької обласної філармонії,
кавер-гурту "FAR4" та Сабіни Сафарлі

На сцені Співочого поля Печерського ландшафтного парку
запальний фольк та сучасний рок!

     Етнічна музика, яка звучить натхненно, - надзвичайно модна та актуальна.
     Популярні хіти з репертуару гуртів "Океан Ельзи", "Скрябін", "Антитіла", "Mаd Heads", "Хорта", чаруючий вокал Сабіни Сафарлі, національна палітра та захоплююча хореографія у супроводі відомого кавер-гурту "FAR4".
     Різнобарвні грані етно стилю, відшліфовані до блиску ансамблем "Запорожці", у синтезі з невичерпною енергетикою ROCKу зачарують особливою атмосферою з перших хвилин.

      Окрасою заходу стане барвиста унікальна відеоінсталяція на великому екрані.
      Запрошуємо киян і гостей столиці отримати неймовірні позитивні враження від музичного свята «по-запорозьки»!
       Саме сьогодні і саме для Вас – драйвовий національний колорит, який розкачає самого прискіпливого глядача!
                                                                          Зустрічаймося!

Опубліковано в Афіша