Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 18 квітня 2018 — Запорізька обласна філармонія

Нам треба жити кожним днем.

Не ждать омріяної дати.

Горіть сьогоднішнім вогнем,

Бо «потім» може не настати.

Ліна Костенко

Протягом багатьох століть українська земля славиться мистецьким різнобарв׳ям талановитих діячів культури, серед яких почесне місце посідають письменники й поети. Українська поезія відома на весь світ та настільки мелодійна, що її перекладають на десятки мов, цитують у кінострічках та кладуть на музику!

Вас чекає вечір високопрофесійної майстерності в поєднанні поезії та музики.

У програмі музично-поетичного вечору «Сподіваюсь бути почутою...» прозвучать вірші про рідну Україну, про щиру мову, про відчайдушність та всеохоплюючість кохання. Твори корифеїв української поезії: Ліни Костенко, Володимира Сосюри, інтимна лірика Івана Франка прозвучать у супроводі ніжної скрипки та багатоголосої бандури. Провідні солісти обласної філармонії, та ансамбль бандуристів «Божена», керівник – заслужена артистка України Ольга Беженарь виконають рядки, які здатні чарувати, підбадьорювати, надихати на боротьбу або, навпаки, заспокоювати й зцілювати душу.

Творчість художнього читання слухачам даруватимуть Анна Миронова та Кирило Прудченко, вокальним мистецтвом підкорюватимуть: Юлія Якса (сопрано), Вікторія Шестакова (сопрано), Ганна Юфимчук-Заворотна (сопрано), Микола Квєтков (тенор) та Олександр Лихацький (тенор); інструментальні композиції  - Володимир Галіченко (скрипка), партія фортепіано - Іоланта Дамаскіна.

Запрошуємо всіх насолодитися прекрасною музикою та віршами великих українських поетів!

Опубліковано в Афіша