Фільтрувати матеріали за датою: Неділя, 03 листопада 2019 — Запорізька обласна філармонія
Неділя
03
листопада
18:00

КОНЦЕРТ ОРГАННОЇ МУЗИКИ

Концерт органної музики

Народний артист України Володимир Кошуба (орган, Київ)

Народний артист України Іван Кучер (віолончель, Київ)

         Музика – це насолода для слуху та піднесення для душі. Завдяки широкому звуковому діапазону і багатству тембрів орган займає почесне місце і по праву вважається королем музичних інструментів.

Запорізька обласна філармонія дарує музичні зустрічі з органним мистецтвом. До уваги глядачів -неперевершений тандем багатоголосого органу та витонченої віолончелі.

За пультом органу – один з кращих органістів країни, народний артист України, президент Всеукраїнської асоціації органістів, соліст Національного будинку органної та камерної музики України Володимир Кошуба. Завдяки виконавській майстерності артиста орган перетворюється на живий організм і дарує фантастичні звуки музики— мови, зрозумілої кожному. Географія гастролей талановитого органіста охоплює країни Балтії, Європу, Америку, Японію. В.Кошуба є одним із організаторів авторитетних міжнародних фестивалів органної музики в Україні.

Саме Володимир Кошуба був першим виконавцем, який презентував орган, що нині дарує прекрасну музику у концертному залі імені М.І. Глінки.

Розмаїття мелодій для віолончелі подарує соліст Національного будинку органної та камерної музики України, народний артист України Іван Кучер. Талановитий музикант співпрацює з відомими симфонічними та камерними оркестрами. Гастролює Україною та за кордоном. Є лауреатом престижних міжнародних конкурсів, двічі на рік проводить майстер-курси з віолончельного мистецтва у Югославії.

У програмі прозвучать твори Й.С. Баха та А. Вівальді. Запрошуємо усіх у концертний зал імені М.І.Глінки насолодитися богатством тембральної палітри та благородними звуками органу і віолончелі.

Опубліковано в Афіша

ПРЕМ'ЄРА

Музична фантазія на тему казки Братів Грімм
«БРЕМЕНСЬКІ МУЗИКИ»
в рамках мистецького проекту «Філармонія - дітям»

Музика Г.Гладкова Лібрето В.Ліванова, Ю.Ентіна
Український переклад Я.Стельмаха

 

З малечку усі знають і люблять пісню «Мы к вам заехали на час», яку співають «Бременські музики» у відомому мультфільмі, створеному за мотивами старовинної німецької казки.
Мультфільм «Бременські музики» з геніальною музикою Геннадія Гладкова та дотепними віршами Юрія Ентіна, побачив світ у 1969 році і одразу ж отримав всенародну любов, визнання і популярність.
До 200-річчя казки Братів Грімм та 50-річчя її музичної версії артисти Запорізької обласної філармонії підготували свою сценічну версію знайомої казки «Бременські музики». В ній поєднані елементи сюжету з мультфільму та із п’єси Василя Ліванова і Юрія Ентіна, що посилює основну інтригу твору.
Безсумнівний бренд цієї культової музичної фантазії – яскрава динамічна «рок-н-рольна» музика і пісні Геннадія Гладкова, які однаково близькі як дітям, так і дорослим.
Тож, запрошуємо Вас «на музичний час» знову поринути у пригоди відчайдушних друзів Пса, Віслюка, Півня, Кота, які перемогли підступного Сищика та недотепного Короля, об’єднавши у пару сміливого Трубадура і чарівну волелюбну Принцесу.
У постановці вистави беруть участь як вже добре знайомі глядачам артисти Запорізької обласної філармонії, так і молоді талановиті співаки.

 


Музикознавець, заслужений працівник культури України Алла Ходакова.

Опубліковано в Афіша