Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 01 лютого 2019 — Запорізька обласна філармонія

     Вже доброю традицією стало знайомство запорізьких слухачів із культурою інших держав через музику, яку презентують запрошені диригенти із різних країн. В рамках проекту «Зарубіжні гастролери» 01 лютого 2019 року у концертному залі ім. М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії відбувся концерт академічного симфонічного оркестру, а за диригентським пультом – диригент, композитор і музикант Девід Рассел Хьюм (Великобританія). Така практика гастролей для оркестру має позитивний результат. Адже, робота запрошеного керівника з українським колективом – це взаємне збагачення мистецтв країни, обмін новими знаннями, цікавими відкриттями, дуже важлива практика для власного розвитку і самовдосконалення майстерності митців.

      У багатьох людей Великобританія асоціюється із Англійською Королевою, вівсянкою, Джеймсом Бондом та постійними туманами… Та це країна, яка подарувала світові багатьох талановитих композиторів і величезну кількість музичних шедеврів.
Концертною програмою «Музика туманного Альбіону» разом із академічним симфонічним оркестром Девід Хьюм порадував слухачів популярною музикою. Глядачі насолоджувалися мелодіями «Енігми» від Едварда Елгара, Норфолкською рапсодією Воуна Уільямса, саундтреками до фільму «Вбивство у Східному експресі» та іншими композиціями.
     Англійський диригент володіє високим професіоналізмом, точністю рухів і музикальністю. В його роботі яскрава емоційність поєднується зі стриманістю і стрункістю. Артисти оркестру також продемонстрували високий рівень професіоналізму й вміння працювати з різними музичними напрямками.
Захоплені новими образами, дивовижними музичними інтонаціями та незабутніми емоціями, гості заходу, мов зачаровані, слухали виступ музикантів, а по закінченні концертної програми дякували гучними оплесками та викликали артистів «на біс».
     Під час спілкування Девід Хьюм дякував запоріжцям і адміністрації філармонії за теплий прийом та висловив слова захоплення майстерністю музикантів. До речі – це перше знайомство маестро з Україною і завдяки щирості артистів філармонії спогади залишаться тільки найприємніші. В свою чергу, генеральний директор філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарева подякувала гостю за незабутнє свято музики й запросила ще раз відвідати філармонію з концертом.
     А вже 8 лютого у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії відбудеться концерт академічного симфонічного оркестру «Парад диригентів» за участю солістів та диригентів із Південної Кореї.

Опубліковано в Новини