Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 20 вересня 2019 — Запорізька обласна філармонія

      20 вересня у концертному залі імені Глінки відкрили вісімдесятий ювілейний концертний сезон Запорізької обласної Філармонії!
     «В ювілейному сезоні, як і завжди, на глядачів чекатиме велика кількість нових прем’єр, концертів та мистецьких подій, які стануть приємним сюрпризом як для постійних глядачів, так і для тих, хто вперше присутній в нашому затишному залі» – розповіли ведучі Юлія Дар’їна та Юлій Гаврилов.
     Концертна програма відкриття презентувала глядачам цілу «галерею» вишуканих творів, які ретельно відбирались. Художній керівник філармонії Ольга Беженарь зазначає, що класичне мистецтво в філармонії завжди буде на почесному місці, тож, перше відділення складалось з найяскравіших класичних арій та взірців української оперної школи.
     Розпочав концерт струнний квінтет у складі: Лариси Гнєдиш (фортепіано), Олега Попруженко (альт), Андрія Мамчура (скрипка), лауреата міжнародного конкурсу Володимира Галіченко (скрипка).
     Жоден музичний інструмент не може порівнятися у виразності, багатстві тембру і драматичності з голосом людини. Тож, солістка філармонії лауреат премії імені Івана Паторжинського українського фонду культури Юлія Якса неперевершено виконала Вальс Джульєтти із опери «Ромео і Джульєтта» Шарля Гуно. Провідний майстер сцени, улюблинець публіки Микола Квєтков підготував для прем’єрної програми Аріозо Фауста з опери «Фауст» Шарля Гуно. Вікторія Шестакова хвилюючим сопрано подарувала глибокі переживання глядачам, виконавши «Циганську пісню» з опери «Кармен» Жоржа Бізе, прикрасив номер хореографічний дует Марії Богдан та Олександри Ткаченко.
    Класична музика - це не просто зразковий музичний жанр, а справжнє явище, що виховує у виконавцях і слухачах високий смак і тонке естетичне сприйняття. Величчю музики Й.С.Баха присутніх вітали лауреат міжнародних конкурсів Ярослав Ніколаєв та концертмейстер Іоланта Дамаскіна. Теплими оплесками зустрічали «Тарантелу» Анрі В'єтана у виконанні лауреата міжнародних конкурсів Володимира Галіченко (скрипка).
    Новий концертний сезон багатий не тільки на велику кількість неочікуваних музичних сюрпризів, але й на нові обличчя. Глибокий та потужний баритон Володимира Машлюка вперше прозвучав на сцені філармонії. Він виконав Монолог Богдана Хмельницького з опери «Богдан Хмельницький» К.Данкевича та Арію Фігаро з опери «Весілля Фінаро» В.А.Моцарта. Окрасою музичної події стала нова солістка Запорізької обласної філармонії Наталіі Штернер - колоратурне сопрано. Арія Кунігунди із опери «Кандид» Леонарда Бернстайна, яку виконала артистка не залишила байдужих у залі. Ще одний новий виконавець, а саме Сергій Гаврилов представив одну з найскладніших партій для басу, віртуозно виконавши Арію Дона Maньіфіко із опери «Попелюшка» Джузеппе Россіні. Арія Тараса «Гей, літа орел» з опери М.Лисенка звучала патріотично та проникливо.
    Партитура ювілейного сезону обіцяє бути особливо насиченою яскравими мистецькими подіями, щоб задовольнити найвибагливіші естетичні смаки. Яскраво відкрив друге відділення концерту Дипломант Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського, лауреат Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів і фестивалів козацької пісні, лауреат премії імені Паторжинського українського фонду культури, кавалер ордену «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеню академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці». Художній керівник - заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь.
     Велика цінність творчого доробку філармонії – визнані майстри сцени, які створили неповторний культурний простір Запорізького краю та всієї країни. З особливим почуттям гордості зустрічали виступ народної артистки України Любові Малицької.
    У концерті представлена популярна музика і світові хіти. Естрадні виконавці: Поліна Гонтарь, Герман Романченко та Тетяна Лаврик подарували заряд якісного позитиву.
    Кожен із колективів філармонії має свою родзинку і свого поціновувача, втім, їх поєднує високий професіоналізм і постійний творчий пошук, що виливається щоразу в яскраві програми, а отже, й невичерпний інтерес глядачів до виконавців. Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру молодий, але вже визнаний публікою колектив. Прекрасні номери і за якістю виконання, і за чудовими відгуками захоплених слухачів музики – стали чудовим завершенням програми. У переповненому слухачами залі не стихали оплески.
    Дорогі наші глядачі, колектив філармонії на чолі з генеральним директором заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою щиро вдячні Вам за щасливу можливість відкрити 80 концертний разом з вами. Сподіваємось, що кожен культурний захід філармонії подарує незабутні емоції та насолоду, а також сприятиме стрімкому зростанню рівня щастя мешканців міста та області.
     Зустрінемось 11 жовтня на Всеукраїнському фестивалі духовної музики «Благофест»!

Опубліковано в Новини

Відкриття 80-го концертного сезону у Запорізькій обласній філармонії

Запорізька обласна філармонія запрошує всіх на відкриття ювілейного – 80-го концертного сезону!

Кожного року ми радуємо глядачів вишуканими програмами, захоплюючими прем'єрами та новаторськими підходами. Для вас, дорогі друзі, ми експериментуємо, створюємо ексклюзивні образи, відкриваємо безмежні горизонти, запалюємо нові імена, прямуємо за сучасними тенденціями та змінюємо уявлення про стереотипи!

Зберігаючи найкращі традиції класичної музики та народної творчості, даруємо гарний настрій як цінителям високого мистецтва, так і найвибагливішим меломанам сучасної музики. І сезон 2019-2020 рр. не стане виключенням.

У програмі прозвучать інструментальні та вокальні твори різних епох, пісні з репертуару популярних європейських і вітчизняних виконавців, джазові композиції.

Порадують слухачів рідковиконувані, яскраві, віртуозні твори: арія князя Ігоря із опери «Князь Ігор» І. Бородіна, арія Дона Maньіфіко з опери «Попелюшка» Дж. Россіні, «Блоха» І. Мусоргського, арія Кунігунди з оперети «Кандид» Л. Бернстайна та інші світові шедеври.

На сцені – корифеї філармонії:

- народна артистка України Любов Малицька;

- провідні майстри сцени Юлія Якса (сопрано) та Микола Квєтков (тенор);

солісти:

- Вікторія Шестакова (сопрано), Поліна Гонтарь (естрадний вокал), Тетяна Лаврик (сопрано), Герман Романченко (естрадний вокал), Ярослав Ніколаєв (саксофон, флейта), Володимир Галіченко (скрипка);

- Лариса Гнєдиш, Іоланта Дамаскіна – партія фортепіано

та колективи Запорізької обласної філармонії:

- академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь;

- ансамбль бандуристів «Божена»,художній керівник – заслужена артистка України Ольга Беженарь;

- диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру, керівник – Дмитро Мітнік;

- інструментальний ансамбль артистів філармонії.

Своїм талантом слухачів підкорюватимуть Наталія Штернер (сопрано), Євген Ковалевський (тенор), Сергій Гаврилов (бас), Володимир Машлюк (баритон).

Ведучі концерту – Юлія Дар׳їна та Юлій Гаврилов.

20 вересня, 18 година, концертний зал імені М.І.Глінки!

ЗУСТРІЧАЙМО 80 ЮВІЛЕЙНИЙ КОНЦЕРТНИЙ СЕЗОН РАЗОМ!

Опубліковано в Афіша

Сайт Запорізької облдержадміністрації

Публікація: 19.09.2019

У Запорізькій обласній філармонії 20 вересня гранд-концертом розпочнеться 80-й концертний сезон за участю відомих солістів та колективів. Про це розповіли директор-розпорядник Запорізької обласної філармонії Тетяна Тіліс, художній керівник філармонії, заслужена артистка України Ольга Беженар, директор-розпорядник козацького ансамблю пісні й танцю «Запорожці» Орислава Довженко, головний диригент академічного симфонічного оркестру, народний артист України Вячеслав Редя.

Радувати слухачів будуть яскраві віртуозні твори: арія князя Ігоря з опери «Князь Ігор» І. Бородіна, арія Дона Maньіфіко з опери «Попелюшка» Дж. Россіні, «Блоха» І. Мусоргського, арія Кунігунди з оперети «Кандид» Л. Бернстайна та інші світові шедеври. На сцені виступлять народна артистка України Любов Малицька; Юлія Якса (сопрано) та Микола Квєтков (тенор); солісти Вікторія Шестакова (сопрано), Поліна Гонтарь (естрадний вокал), Тетяна Лаврик (сопрано), Герман Романченко (естрадний вокал), Ярослав Ніколаєв (саксофон, флейта), Володимир Галіченко (скрипка); Лариса Гнєдиш, Іоланта Дамаскіна (партія фортепіано).
У концертній програмі також візьмуть участь академічний козацький ансамбль пісні й танцю «Запорожці», ансамбль бандуристів «Божена», диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру, інструментальний ансамбль артистів філармонії. Також співатимуть Наталія Штернер (сопрано), Євген Ковалевський (тенор), Сергій Гаврилов (бас) та Володимир Машлюк (баритон).

27-28 вересня академічний симфонічний оркестр відкриє 63-й симфонічний сезон. У програмі Симфонія №2 Рейнгольда Глієра та Концерт для фортепіано з оркестром №1 Петра Чайковського. Солістка – лауреат міжнародних конкурсів Марія Клименко (фортепіано, Київ).
Сезон 2019-2020 обіцяє бути насиченим різножанровими культурно-творчими проєктами та цікавими прем’єрами. Так, 11 жовтня відкриється IV Всеукраїнський фестиваль духовної музики «БЛАГОFEST». Запорізька земля зустріне професійні музичні колективи та солістів із Миколаєва, Полтави, Черкас, Житомира, Дніпра, Чернівців та інших міст України.

14 жовтня академічний козацький ансамбль пісні й танцю «Запорожці» презентує нову креативну концертну програму «JAZZ. FОLК. RОСК» за участю диксиленду артистів академічного симфонічного оркестру та солістки обласної філармонії Юлії Якси.

20 жовтня відбудеться традиційний святковий концерт академічного симфонічного оркестру «Маестро запрошує». А 29 листопада цей оркестр презентує фестивальну імпрезу «Композитори Запоріжжя запрошують».

22 вересня мистецький проєкт «Філармонія – дітям» відкриється прем’єрою музичної програми «Мультконцерт 2». Очікуються прем’єри й для юних глядачів – «Бременські музики» та «Музика танців», а також цикл інтерактивних, захопливих новорічних програм.

Заплановано й виступи за участю українських та іноземних артистів. Так, 1 листопада відбудеться концерт академічного симфонічного оркестру, соліст – Христос Грімпас (віолончель, Греція), диригент – Харіс Іліадіс (Греція); 3 листопада - концерт органної музики за участю народних артистів України Володимира Кошуби (орган, Київ) та Івана Кучера (віолончель, Київ); 12 жовтня – концерт Черкаського державного академічного заслуженого українського народного хору.

Як повідомив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ЗОДА Владислав Мороко, завдяки підтримці обласної влади цього року була активізована гастрольна діяльність колективів та солістів обласної філармонії. Так, у рамках мистецького туру «Мій Запорізький край» до 80-річчя заснування Запорізької області творчі колективи обласної філармонії здійснили гастрольні виїзди у Михайлівський, Мелітопольський, Якимівський, Гуляйпільський, Новомиколаївський, Приморський, Запорізький райони. Заплановано концерти й в Оріхівському, Чернігівському, Приазовському, Великобілозерському, Вільнянському, Токмацькому районах області.
З нагоди святкування 80-ї річниці утворення Запорізької області 18 серпня академічний козацький ансамбль пісні й танцю «Запорожці» презентував мистецький проєкт «Fоlk&Rock» на Співочому полі в Києві. А 8 жовтня академічний симфонічний оркестр під керуванням народного артиста України В’ячеслава Реді виступить на сцені Колонного залу імені Лисенка Національної філармонії України.
Традиційно виступи артистів філармонії прикрашають програми державних свят, фестивалів та урочистих подій. І в новому концертному сезоні Запорізька обласна філармонія даруватиме глядачам незабутні зустрічі з музичним мистецтвом.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Посилання на сайт: https://www.zoda.gov.ua/news/47153/zaporizka-oblasna-filarmoniya-vidkrivaje-juvileyniy-kontsertniy-sezon.html

Опубліковано в ЗМІ про нас