Фільтрувати матеріали за датою: липня 2018 — Запорізька обласна філармонія

10.07.2018 року у комунальному закладі «Запорізька обласна філармонія» Запорізької обласної ради відбувся конкурс на заміщення вакантних посад артистичного та художнього персоналу.

За результатами конкурсу обрано наступних переможців:

-       Зеленську С.Г. на посаду концертмейстера вищої категорії;

-       Саверова Д.В. на посаду концертмейстера вищої категорії;

-       Тищенка Д.Г. на посаду артиста балету вищої категорії академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»;

-       Заброду Р.В. на посаду артиста балету І категорії академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»;

-       Горлова О.О. на посаду артиста І категорії академічного симфонічного оркестру;

-       Романченка Г.Б. на посаду артиста-вокаліста (соліста) І категорії.

Опубліковано в Новини

    Період відпусток – це не тільки море, гори, чи заміський будинок. Культурний відпочинок – це теж прекрасний варіант гарно провести час у колі однодумців. У розпал літа Запорізька обласна філармонія продовжує гостинно приймати шанувальників музичного мистецтва. 7 липня 2018 року у концертному залі імені М.І. Глінки на городян чекав незабутній концерт «Музика кіно» у виконанні академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії під керуванням головного диригента, народного артиста України В’ячеслава Реді.

    У програмі пролунали кращі музичні зразки вітчизняного та зарубіжного кінематографа. Багата палітра настроїв музичного супроводу ще раз підтверджує, що талановитий композитор здатний творити справжні шедеври, незалежно від жанру та призначення його твору. Вальсові кружляння слухачі почули у фільмах «Мій лагідний та ніжний звір», «Бережись автомобіля» та драмі «Маскарад» від відомих митців Є. Дога, А. Петрова та А. Хачатуряна. Палкі танцювальні ритми у поєднанні з яскравим вокалом солістки Тетяни Пашкової – у кінофільмах «Королева чардашу» І. Кальмана та «Кармен» Ж. Бізе. Яскраві мелодії з фільмів «Діти капітана Гранта», «Пірати Карибського моря» з перших звуків кличуть у далекі незабутні подорожі та пригоди. Деякі мелодії настільки чітко відкладаються у нашій пам’яті, що можна вже забути і сюжет твору, і головних героїв, а ось музика впізнається одразу. Такими стали саундтреки «Рожева пантера», «Службовий роман», «Циган» та багато інших мелодій, що лунали у суботній вечір на концерті. Кінофільми «Список Шиндлера», «Віднесені вітром» нагадали слухачам і про тужливі моменти нашої історії та повсякденного життя.

    Справжньою прикрасою концертної програми став виступ Тетяни Пашкової – лауреата міжнародних конкурсів «Нові імена», конкурсу ім. С. Крушельницької, дипломанта конкурсу П. Чайковського. Її голос вразив слухачів багатим, насиченим тембром. Про цікаві факти із зародження кіно, його етапи розвитку та видатних постатей, композиторів, що зробили чималий внесок у кіномистецтві запоріжцям розповіла ведуча, музикознавець Світлана Холод. Довершив концертну програму ретельно підібраний відеоряд із фрагментів улюблених кінострічок.

    Не дивлячись на літню спеку та період відпочинку, на концерті був повний аншлаг. Справжні шанувальники філармонійного мистецтва довго дякували музикантам гучними оплесками, вигуками «браво», «біс» та квітами, а ті слухачі, які не змогли потрапити на програму – попросили повторити цей чудовий концерт у новому 62 симфонічному сезоні! Чекаємо разом!

Опубліковано в Новини

28 червня до Дня Конституції України в місті відбувся ряд святкових заходів. Однією з найяскравіших подій став спільний проект Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради та Запорізької обласної філармонії. На новій локації – у міському яхт-клубі концертною програмою «Folk& Rock» запоріжців вітали академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь,молодіжний гурт «FAR4», Сабіна Сафарлі та талановиті діти міста.

Мистецький проект «Folk & Rock» користується великою популярністю серед мешканців Запоріжжя і вже підкорив серця багатьох глядачів. Разом з артистами святкового вечора на сцені виступали й маленькі зірочки – учні музичних шкіл міста, які яскраво доповнили концертну програму. Незважаючи на похмуру погоду чимало городян долучилися до святкування. Публіка тепло вітала артистів, підспівувала знайомі пісні й підтанцьовувала під улюблені мелодії.

На адресу колективу Запорізької обласної філармонії прозвучало багато щирих слів вдячності за творчу співпрацю та подарований чудовий настрій. Зі свого боку, ми завжди раді творчій співпраці з яскравими талантами, колегами та майстрами сцени, даруючи слухачам найпозитивніші емоції, радість та натхнення!

Опубліковано в Новини