Фільтрувати матеріали за датою: листопада 2019 — Запорізька обласна філармонія
Субота
30
листопада
19:00

STAND-UP IN UA: ДМИТРО РОМАНОВ

Опубліковано в Афіша

ПРЕМ'ЄРИ СЕЗОНУ

Концерт академічного симфонічного оркестру

Головний диригент - народний артист України Вячеслав Редя

29 листопада у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії презентація концертної програми «ПРЕМ’ЄРИ СЕЗОНУ»!

В рамках відзначення 80-річчям утворення Запорізької області свою творчість дарують митці козацького краю.

На гостей чекає зустріч із унікальними творами заслужених діячів мистецтв України Наталії Боєвої, Миколи Попова, Дмитра Савенка та лауреатів міжнародних конкурсів Ганни Хазової, Валерія Колядюка, в яких оспівується любов до рідної землі, ніжні посмішки дітей та матерів, які виховують їх бути гідними своїх великих нащадків-козаків, любов до України та рідного міста, вічна пам'ять та велика вдячність всім тим, хто захищає і береже нашу землю.

На сцені – один із кращих оркестрів країни – академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії під орудою головного диригента, народного артиста України Вячеслава Реді, хор «Запоріжжя»Запорізького музичного училища ім. П. Майбороди, художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Микола Попов, народна артистка України Інна Гапон, провідні майстри сцени обласної філармонії Юлія Якса, Микола Квєткова, солісти Тетяна Лаврик та Євген Ковалевський.

        Серед гостей музичного свята: Олександр Гоноболін – народний артист України, скрипаль та композитор, член Національної Спілки композиторів України, лауреат Міжнародних конкурсів композиторів в Німеччині і США, член французьких асоціацій композиторів «SACEM» і виконавців «SPEDIDAM», лауреат Міжнародних конкурсів композиторів в Німеччині і США, володар почесної премії в США, дипломант Міжнародного конкурсу ім. Ю. Фаліка, Олександр Рукомойніков - саксофоніст, заслужений артист України.

Запрошуємо всіх цінителів мистецтва насолодитися чарівними мелодіями, душевними віршами та ще раз відчути гордість за вічні духовні цінності, створені митцями Запорізького краю!

Опубліковано в Афіша
Неділя
24
листопада
19:00

СЕРГІЙ ПІСКУН

Опубліковано в Афіша

МУЗИКА ПРИРОДИ

Академічний симфонічний оркестр

Головний диригент-народний артист України ВЯЧЕСЛАВ РЕДЯ

    

Природа і музика. Вони завжди поруч. Саме природа і її краса надихає композиторів на створення дивовижних музичних шедеврів.

Шелест листя, пташині голоси, плескіт хвиль, грозовий гуркіт- все це можна передати барвами музики.

Відомі композитори блискуче змалювали дивовижні голоси природи: їхні твори стали класикою музичного пейзажу.

Прозвучать твори М.Римського-Корсакова, О.Респігі, А.Вівальді, П.Чайковського, М.Мусоргського.

 

Каса: 236-44-67

Довідки: 236-44-85

Опубліковано в Афіша

Музика єднає свiт, нації, серця. "BRAVO,ITALIA", - зовсім недавно скандували глядачі, які прийшли у концертний зал імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії на концерт академічного симфонічного оркестру "Маестро запрошує".

І знову, 23-го листопада на сцені цього чудового палацу мистецтв, ви побачите феєрверк емоцій, пристрасті і колориту італійського бельканто та українського вокалу.

 Золоті хіти світової та української класики прозвучать у виконанні двічі переможця конкурсу вокалістів Маттіа Батістіні, фіналіста конкурсу Павароті-Інтернешнл та конкурсу ім. Маріо дель Монако, міжнародного соліста Опери в Голландії, Бельгії, Швеції, Мальти, соліста Римської Опери, тенора Ауреліо Грімальді та переможниці конкурсу вокалістів New Opera Talent 2019 м. Рієті (Італія), солістки Дніпропетровського академічного театру опери і балету Катерини Миколайко (сопрано, Дніпро).

BRAVO, ITALIA! VIVА, УКРАЇНО!

Чекаємо на вас, наші дорогі глядачі 23.11.19 о 18.00!

Квитки в касі концертного залу імені М.І. Глінки та на сайті filarmonic.zp.ua

Опубліковано в Афіша

Сподіваюсь бути почутою...

Музично-поетичний вечір

Нам треба жити кожним днем.

Не ждать омріяної дати.

Горіть сьогоднішнім вогнем,

Бо «потім» може не настати.

Ліна Костенко

Українська земля славиться різнобарв׳ям талановитих митців-письменниківта поетів. Іхні шедеври відомі на весь світ, звучать десятками мов, цитуються у кінострічках та покладені на музику!

У програмі музично-поетичного вечору "Сподіваюсь бути почутою..." прозвучать вірші про яскраву та рідну країну, мелодійну українську мову, про величність та безмежність кохання.

Твори корифеїв української поезії: Ліни Костенко, Володимира Сосюри, інтимна лірика Івана Франка звучатимуть у супроводі ніжної скрипки та багатоголосої бандури.

Провідні солісти обласної філармонії та ансамбль бандуристів "Божена", керівник – заслужена артистка України Ольга Беженарь, виконають рядки, які здатні чарувати, підбадьорювати, надихати на боротьбу або, навпаки, заспокоювати й зцілювати душу.

Запрошуємо вас на чудовий вечір прекрасної поезії та дивовижної музики!

Каса: 236-44-67

Довідки: 236-99-77, 236-44-85

Опубліковано в Афіша
Вівторок
19
листопада
18:00

РОМАН ШУТКО. PIANO ENERGY

Ліст ХХІ століття...

РОМАН ШУТКО

PIANO ENERGY

Фортепіано, яке звучить як рок - група...

            Роман Шутко - це унікальне явище не лише в українській, але і світовій культурі. Його творчість - це відновлення традицій видатних інструменталістів-композиторів, як Шопен, Ліст, Рахманінов та ін. Супер віртуоз, він виконує не лише надскладні твори з репертуару піаністів, але сам пише музику і вже випустив два альбоми.
            19 листопада Роман Шутко вперше виступить в Запоріжжі у філармонії.
            На концерті Роман виконає твори зі своїх альбомів "Piano Energy" та "Piano Explosion", а також твори з класичного репертуару. Зокрема прозвучить один з найскладніших і найвеличніших творів бароко - Чакона Баха, а також твори Стравінського, Косенка, Шопена.. Ведучий концерту - відомий український скрипаль Остап Шутко.

            Роман Шутко народився в сім'ї відомих українських музикантів. Він музикант вже у третьому поколінні. Змалечку він їздив на концерти разом зі своїми видатними батьками (Остапом та Ольгою Шутками), а вже у віці 9 років дебютував у якості соліста, виступивши  на сцені Львівської філармонії у супроводі оркестру. З того часу він регулярно брав участь у концертах Остапа Шутка, а також неодноразово виступав як соліст з різними оркестрами по всій Україні. Кілька років тому Роман почав створювувати свої композиції, які почав грати на своїх концертах. Успіх цих творів був такий великий, що Роман вирішив записати свій дебютний альбом Piano Explosion. а згодом і другий Piano Energy, презентація якого відбулася 30 серпня в рамках фестивалю Mariupol Classic.

            Роман Шутко виступав як соліст у Польщі, Молдові, Італії та Україні.За творчі досягнення йому признанчено Стипендію Президента України для молодих митців.

            Цікава інформація:У серпні минулого року Роман був запрошений виступити на престижному фестивалі в Італії (Bellagio Festival), де тріумфально виконав концерт Мендельсона та свій твір. Концерт відбувся за підтримки Фундації Рокфеллер. 

            Тож, запрошуємо шанувальників справжньої музики до концертного залу імені Глінки на концерт талановтого віртуоза Романа Шутка!

Опубліковано в Афіша
Неділя
17
листопада
18:00

МАЙСТЕР та МАРГАРИТА

Опубліковано в Афіша

МУЗИКА, ЯКА РОЗПОВІДАЄ ПРО ЧУДЕСА!

7 ЧУДЕС СВІТУ

7 ЧУДЕС УКРАЇНИ

Ансамбль бандуристів "Божена"

В світі є унікальні споруди, які протягом століть викликають всебічне захоплення. Вони створені у різні епохи, знаходяться в різних країнах світу і кожен має свою неймовірну історію.Це: піраміда Хеопса, сади Семіраміди, статуя Зевса Олімпійського, храм Артеміди в Ефесі, мавзолей у Галікарнасі, Колос Родоський і Фороський маяк.

Наша Батьківщина теж надзвичайно багата на унікальні мистецькі, архітектурні творіння та історико-культурні пам'ятки. Справжніми перлинами України є: Національний історико-архітектурний запові́дник "Кам'янець", Києво-Печерська лавра, Національний дендрологічний парк "Софіївка", Собор Святої Софії — Премудрості Божої, Софія Київська або Софійський собор, Хотинська фортеця, острів Хортиця та інші.

Минають роки і сучасність нам дарує нові шедеври. Якими вони були і які з'явилися в наш час? Відповідь юні глядачі дізнаються, познайомившись з найвідомішими історичними та архітектурними пам'ятками багатьох країн і, звісно ж, України.

Цікаві інтерактивні ігри, факти про найбільші досягнення видатних митців, розповіді про українську культуру і мистецтво допоможуть юним глядачам пізнати Великий і Чарівний світ …через музику бандури!

У програмі прозвучить класична та народна музика, твори зарубіжних та сучасних українських композиторів.


Квитки продаються в касах обласної філармонії та білетної агенції musin.zp.ua

Каса: 236-44-67

Довідки: 236-99-77, 236-44-85

 

Опубліковано в Афіша
Сторінка 1 із 3