• Академічний симфонічний оркестр

  • __Академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці"

  • Джаз-квартет «Music men»

  • Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 04 жовтня 2018 — Запорізька обласна філармонія
Четвер
04
жовтня
19:00

ЛЮКС ДЛЯ ІНОЗЕМЦІВ

Опубліковано в Афіша

    3 жовтня у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії лунали привітання з професійним святом для працівників освіти. Цього дня вшановували не легку, самовіддану працю сотень освітян Запорізької області. На заході були присутні вчителі і викладачі, педагоги і вихователі, методисти й майстри, керівники всіх рангів.

   Перед початком концерту в колонній залі другого поверху всі гості змогли насолодитися грою дитячого духового оркестру, прекрасною виставкою робіт учнів закладів мистецтва та модним дефіле.

    Напередодні професійного свята з привітальним словом до присутніх у залі звернулисяголова    Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак та заступник Запорізького міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Валерій Еделєв. Щирими словами вдячності за нелегку працю представники влади привітали педагогів зі святом, за особливі заслуги нагородили кращих фахівців  нагрудним знаком Міністерства освіти і науки України, медаллю «За розвиток Запорізького краю» та почесними відзнаками Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради й Запорізької міської ради. З теплими привітаннями до своїх колег звернулися директор Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Тетяна Озерова, директор Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Юлія Погребняк та заступник голови Запорізького обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України Юрій Юдін. Очільники нагородили вчителів почесними відзнаками Міністерства освіти і науки України, Центрального комітету працівників освіти і науки України, Запорізької обласної ради профспілок.

    За високе служіння обраній справі, невтомний творчий пошук, самовідданість, добро і щедрість душі слова подяки та шани звучали й на адресу присутніх у залі ветеранів! Юні школярики вручили їм подарунки та квіти з нагоди професійного свята.

    Найкращим музичним привітанням для працівників освітянської ниви став концерт талановитої учнівської молоді міста й області. Діти подарували своїм наставникам хореографічні композиції, душевні пісні та теплі віршовані рядки.

    Ведучі святкової програми – Юлія Дар׳їна та Микола Петюк, Кароліна Уманська та Гліб Шишкін, звукорежисер – Павло Полуектов, художник по світлу – Ігор Тиришкін.

    Концерт пройшов у піднесеному настрої. Кожен номер програми супроводжувався бурхливими оплесками. Глядачі отримали велике задоволення від концертної програми.

    Колектив Запорізької обласної філармонії створив комфортні умови для всіх гостей заходу та проведення свята. Двері концертного залу імені М.І. Глінки завжди гостинно відкриті для наших найдорожчих вчителів!

    Мистецький колектив філармонії на чолі з генеральним директор, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою щиро вітає всіх працівників освіти з професійним святом. Шановні, освітяни, нехай завжди на вашу честь, лунають найкращі пісні, наповнюючи ваше серце спокоєм, радістю та звичайним людським щастям!

Опубліковано в Новини

Сайт Запорізької обласної ради

Публікація 03.10.2018

В Запорізькій обласній філармонії  відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти України, в яких взяв участь голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак. Теплі слова привітань та заслужені нагороди й почесні звання освітяни отримали також  від голови Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля, заступника міського голови Запоріжжя  Валерія Еделєва, директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяни Озерової.

У фойє обласної філармонії  розгорнулася виставка, на якій свої  здобутки представили  провідні освітні заклади Запорізької області. Гостей урочистостей вітали музиканти духового оркестру.

Вітаючи освітян, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак підкреслив, що педагог – це одна з найважливіших і найвідповідальніших професій. Особлива увага до вчителів прикута в часи суспільних та державних перетворень.

-  Від імені всього депутатського корпусу вітаю освітян Запорізької області з професійним святом і висловлюю щиру подяку за вірність ідеалам професії. Ви сьогодні  виховуєте майбутнє України, формуєте в дітей систему цінностей, яка буде визначати подальший розвиток українського громадянського суспільства й всієї країни. Саме освітяни сьогодні стали рушійною силою корінних реформ, які відбуваються в державі і я вірю в успіх цих реформ, бо їх втілюють у життя справжні ентузіасти, професіонали й щирі патріоти рідної країни, - підкреслив Григорій Самардак.

На святковій сцені  цього дня вітали  32 -х лауреатів  обласної педагогічної премії у 2018 році, вчителів, учні яких вибороли престижні інтелектуальні конкурси та олімпіади.  

Голова обласної ради також вручив почесні відзнаки та грамоти обласної ради кращим представникам освітньої галузі регіону. За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління та з нагоди Дня працівників освіти Орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня  були нагороджені  Китманова Ірина Вікторівна - заступник директора з навчальної роботи комунального закладу «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Запорізької обласної ради та Хімуха Тетяна Анатоліївна - вчитель математики Запорізької гімназії № 6 Запорізької міської ради Запорізької області.

Григорій Самардак підкреслив, що обласна рада завжди буде надійним партнером вчителів Запорізького краю та побажав педагогам віри у власні сили, зростання поваги до своєї професії, обдарованих учнів та нових звершень.

Посилання на сайт: http://zor.gov.ua/content/druzhnya-osvityanska-rodyna-zaporizkoyi-oblasti-vidznachyla-profesiyne-svyato-v-koli

Опубліковано в ЗМІ про нас

Сайт Запорожского городского совета

Публикация 03.10.2018

Сегодня в Запорожье состоялось торжественное мероприятие, посвященное Дню работников образования, который отмечается ежегодно в первое воскресенье октября. В концертном зале имени Глинки собрались лучшие учителя из всей Запорожской области. Поздравить педагогов с профессиональным праздником пришли представители областной и городской власти.

К собравшимся со словами благодарности обратился заместитель городского головы Валерий Эделев, который отметил весомый вклад запорожских педагогов в воспитание подрастающего поколения.

- Вы формируете победы каждого из нас! Я хочу от себя лично, от городской власти и всех ваших воспитанников сказать вам: «Спасибо!». Вы отдаете всех себя ученикам и воспитанникам, указываете верный путь другим. Желаю вам счастья, прекрасного настроения, пусть ученики радуют вас. Я горжусь тем, что мы делаем с вами вместе в одной команде, - отметил Валерий Эделев.

Во время торжеств педагоги были награждены медалями, Почетными грамотами Запорожской областной государственной администрации, Запорожского областного совета, исполнительного комитета Запорожского городского совета, областными и городскими педагогическими премиями.

Премии городского головы лучшим педагогическим работникам Запорожья вручил заместитель городского головы Валерий Эделев. Среди лауреатов этой премии лучшие учителя-предметники, педагоги дошкольных, внешкольных учреждений, молодые специалисты.

За многолетний добросовестный труд, высокий профессионализм, весомый вклад в дело обучения и воспитания подрастающего поколения медалью «За личный вклад в развитие города Запорожья» награждена Нина Ивановна Зайцева, учитель начальных классов запорожской общеобразовательной школы № 91, которая на этой должности проработала 57 лет.

Опубліковано в ЗМІ про нас

САЙТ Запопорізької обласної державної адміністрації

Публікація 03.10.2018

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Напередодні Дня вчителя в обласній філармонії відбулось свято працівників освіти. Участь у заході взяв голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

- Саме завдяки освітянам ми всі отримуємо свій напрям у житті. Ви закладаєте у молоде покоління перші паростки патріотизму, принципів добра, обрання професії. Від тих маячків, які отримані нами в дитинстві і складається майбутнє. Я хочу подякувати всім освітянам Запорізької області за вашу нелегку працю, яка завжди ставить професію на перший план. Бути вчителем - це покликання. І ті, хто з любов’ю ставиться до дітей, отримують щиру подяку від своїх вихованців. Останнім часом перед вами постало чимало непростих завдань в рамках реформ освіти, які були започатковані Урядом та Президентом України Петром Порошенком. Та у нас із вами є стабільний партнер, це Благодійний Фонд Порошенка та Марина Анатоліївна Порошенко, які всіляко підтримують розвиток інклюзивної освіти в Україні. Власне запорізькі освітяни зробили чимало і ми пишаємось цими результатами, адже саме ваші методичні напрацювання стали основою, за якою інклюзивна освіта нині втілюється в життя по всій державі, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За даними департаменту освіти і науки ОДА, з понад 45 тисяч працівників освіти Запорізького регіону більше 30 тисяч становлять педагогічні та науково-педагогічні працівники, які за освітніми ланками розподілені так: майже 7 тисяч - дошкільна, 18 тис. - загальна середня, більше 1 тис. - позашкільна, близько 2 тис. - професійно-технічна, більше 5 тисяч – вища освіта. Серед них майже 3 300 керівників закладів та їх заступників. Від їх професійної кваліфікації, умов роботи, соціального захисту безпосередньо і насамперед залежать перспективи розвитку освіти та суспільства в цілому. У зв`язку з реформуванням освіти йдеться про нову роль вчителя в умовах Нової української школи. Автономія закладу освіти надає педагогу академічну свободу у виборі методів і технологій навчання, програм, підручників і навчальних посібників, побудови авторських освітніх програм.

Під час свята очільник регіону вручив відзнаки найкращим працівникам галузі освіти регіону. Так, за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток сфери освіти і науки України Костянтин Бриль вручив нагрудний знак Міністерства освіти і науки України «Василь Сухомлинський» начальнику відділу позашкільної, вищої освіти та інтернатних закладів управління дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної та вищої освіти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігорю Шпірному.

Також, за багаторічну сумлінну працю, значні досягнення в розвитку освіти Запорізької області, успіхи у професійній діяльності та з нагоди Дня працівників освіти медаллю «За розвиток Запорізького краю» був нагороджений заступник директора департаменту – начальник управління дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної та вищої освіти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктор Захарчук.

Крім того, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління та з нагоди Дня працівників освіти Грамотами Запорізької обласної державної адміністрації були нагороджені: директор державного навчального закладу «Дніпрорудненський професійний ліцей» Сергій Осипенко; вчитель української мови та літератури комунального закладу «Запорізький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник» Запорізької обласної ради Інна Назаренко; вчитель зарубіжної літератури комунального закладу «Малобілозерська спеціалізована естетична школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Дивосвіт» Запорізької обласної ради Ліна Олефіренко; вчитель ритміки КЗ «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Світанок» ЗОР Світлана Епанова; вчитель англійської і німецької мов комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Джерело» Комишуваської селищної ради Оріхівського району Запорізької області Наталія Онищенко та вчитель української мови та літератури комунального закладу загальної середньої освіти «Зарічненська гімназія» Комишуваської селищної ради Оріхівського району Запорізької області Наталія Панченко.

Найбільш очікуваною частиною свята працівників освіти стало вручення премій найкращим представникам педагогічної громади області. В 2018 році лауреатами обласної педагогічної премії стали  32 вчителі і викладачі, педагоги і вихователі, методисти і майстри.    Окремі відзнаки освітяни отримали в номінаціях премії міського голови, також були нагороджені переможці Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року», «Працівники  закладів позашкільної освіти, які мають переможців творчих конкурсів всеукраїнського та міжнародного рівнів», «Працівники закладів дошкільної освіти, які мають власний узагальнений педагогічний досвід чи успішно впроваджують перспективний педагогічний досвід»

Також на всіх гостей свята чекала концертна програма та виставка.

Посилання на сайт: http://www.zoda.gov.ua/news/42646/zaporizki-osvityani-vidznachajut-profesiyne-svyato.html#.W7TqOT16Sgk.facebook

Опубліковано в ЗМІ про нас

ИНДУСТРИАЛКА

Публикация  03.10.2018

Семенова Диана

В Запорожье прошли торжества ко Дню учителя

Накануне Дня учителя, который отмечается в первое воскресенье октября, работников запорожских учебных заведений поздравили в торжественной обстановке в концертном зале имени Глинки.

Работники школ и внешкольных учреждений районов города и области получили медали, грамоты и премии от представителей областной и городской власти.

День учителя в Запорожье

— В этом году у нас принята программа «Новой украинской школы» — это глобальная тема, которая будет развиваться в ближайшие годы. Думаю, День учителя — это семейный праздник. Нет ни одного человека, который бы не учился в школе и у него не было первой учительницы. Я, кстати, до сих пор помню фамилию, имя и отчество своей первой учительницы. Думаю, как и большинство из нас. Все также помнят последний звонок и прощальный бал, — отметил заместитель городского головы Запорожья Валерий Эделев. — Среди тех, кого мы сегодня награждаем, не только преподаватели, а и другие работники учебных учреждений. Например, одна из женщин всю свою жизнь работает в школьной столовой и к детям относится, как к своей семье.

Свою любимую учительницу вспомнил и председатель Запорожской облгосадминистрации Константин Брыль.

День учителя в Запорожье 

— Від вчителів залежить майбутнє будь-якої країни, саме вони ліплять, як з пластиліну, майбутніх президентів, прем’єрів, військовослужбовців… Бути вчителем — це покликання. У кожного в житті є вчитель, який зіграв важливу роль в його житті. Для мене це викладачка Суворівського училища, яка давала нам за п’ятірки цукерки, яких нам там дуже не вистачало, — поделился Константин Брыль.

День учителя в Запорожье 

Глава запорожского областного совета Григорий Самардак подчеркнул, что образование — один из приоритетов власти.

День учителя в Запорожье 

— Професія вчителя не тільки почесна, а й дуже важлива. Сьогодні саме викладачі будують фундамент майбутнього. Вони є рушієм реформ у країні. Запорізька обласна рада — це надійний партнер для вчителів. Ми виділяємо кошти з обласного бюджету на розвиток сфери освіти та оснащення навчальних закладів сучасною технікою. Головне, щоб наші діти, за допомогою вчителів, змогли реалізувати таланти на нашій рідній землі, — сказал Григорий Самардак.

День учителя в Запорожье 

Учителя по призванию

Среди награжденных педагогов — учитель информатики Запорожской специализированной школы-интерната «Джерело» Александр Жук. Этот учитель стал одним из 10 финалистов престижной национальной премии для учителей «Global Teacher Prize Ukraine».

— Звичайно, приємно отримувати відзнаки та розуміти, що твоя робота важлива. Я викладаю вже десятий рік для дітей з особливими освітніми потребами. Мені цікаво працювати з дітьми, я застосовую інноваційні підходи. Скажу чесно, я не хотів бути вчителем, планував стати економістом. Але коли ти працюєш для дітей, а не в офісі, починається інше розуміння життя. Ти розумієш, що це заряджає тебе позитивом і кожного дня відбувається нове становлення, — поделился Александр Жук (Интервью с учителем-новатором читайте на сайте «Индустриалка» в воскресенье).

Сам Бог велел стать учителем нынешнему директору Каменско-Днепровской общеобразовательной школы Валентине Школьной.

— Я работаю в одной школе 30 лет, прошла путь от учителя до директора. Мне очень приятно, что мою работу оценили. Огромнейшее спасибо моему коллективу, благодаря которому, в том числе, я удостоена награды. Профессию выбрала по призыву сердца, мне всегда нравилось работать с детьми. Никогда в жизни не жалела об этом, — призналась Валентина Школьная.

После официальной части гости праздника насладились ярким концертом.

День учителя в Запорожье 

Все желающие могли сфотографироваться в красивых тематических фотозонах. 

День учителя в Запорожье 

ссылка на сайт: http://www.iz.com.ua/zaporoje/v-zaporozhe-dushevno-otmetili-den-uchitelya-foto

Опубліковано в ЗМІ про нас