• Академічний симфонічний оркестр

  • __Академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці"

  • Джаз-квартет «Music men»

  • Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Фільтрувати матеріали за датою: лютого 2019 — Запорізька обласна філармонія
Четвер
28
лютого
18:00

ПІД МУЗИКУ ВІВАЛЬДІ

Антоніо Вівальді ... Це ім'я вже протягом півтора століття, немов магніт, притягує мільйони шанувальників музики у всьому світі. Здобуті з небуття на початку ХХ століття його твори відразу прикували до себе увагу виконавців, слухачів і музикантів своєю оригінальністю, витонченою мелодійністю і майстерною оркестровкою. Вівальді став основоположником нового жанру –   концерту для соло інструменту з оркестром, і написав у цьому жанрі понад 600 творів. Також він автор 90 опер, понад 100 сонат, безлічі ораторій, мес і камерно-інструментальних творів. У програмі «Під музику Вівальді» прозвучать одні з найяскравіших творів італійця: Концерт для скрипки з оркестром ля мінор з циклу «Гармонійні натхнення», Концерт для 4-х скрипок і оркестру сі мінор, а також відомі «Пори року».
Атмосферу благородства й елегантності створить струнний ансамбль професійних  музикантів, які вже неодноразово підкорювали запорізьку публіку своєю майстерністю та філігранною грою. Це – артисти Запорізької обласної філармонії, лауреати та дипломанти міжнародних конкурсів: Володимир Галіченко (скрипка),  Іоланта Дамаскіна (клавесин), Андрій Мамчур (скрипка), Галина Мамчур (скрипка), Тетяна Гапотченко (скрипка); гості концертної програми: Ольга Кутакова (Дніпро), Костянтин Цацин (Дніпро), талановиті скрипалі  – Ярослав Ревуцький, Євген Гнєдиш, Анатолій Ревуцький, Олександр Горлов, Ігор Горський, Віктор Мякішев; віолончелі – Тетяна Шнайдер, Євген Сливко; контрабас – Валерій Карпенко.
Дорогі друзі! 28 лютого о 18. 00 Запорізька обласна філармонія запрошує всіх провести час у дивовижній компанії  вишуканої музики.  Чекаємо на зустріч!

Програма концерту

І  відділення
1. Концерт ля мінор для скрипки з оркестром RV
2. Концерт «Сільський» для струнного оркестру
3. Концерт для 2-х скрипок та оркестру ля мінор
4. Концерт для 4-х скрипок та оркестру сі мінор


ІІ  відділення
  Концерт для скрипок з оркестром «Пори року»

Опубліковано в Афіша
Середа
27
лютого
19:00

Младенец напрокат

Опубліковано в Афіша
Вівторок
26
лютого
19:00

Тимур Шаов

Опубліковано в Афіша

25 лютого у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії відбулися урочистості та святковий концерт з нагоди 100-річчя від Дня заснування органів державної реєстрації актів цивільного стану України.

З найкращими привітаннями до присутніх у залі звернулисяповажні гості: керівник апарату Запорізької обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко, керуючий справами виконавчого апарату Запорізької обласної ради Володимир Подорожко,заступник Запорізького міського голови з питань діяльності виконавчих органів радиВалерій Еделєв. Теплі слова привітання звучали для колег від начальника Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Сергія Васильцова. Очільники нагородили найкращих працівників галузі почесними відзнакамиМіністерства юстиції України, Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради, виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Слова подяки та шани звучали й на адресу присутніх у залі ветеранів, які стояли у витоків створення органів державної реєстрації актів цивільного стану нашого міста, долі яких тісно пов'язані з його історією, імена яких золотими літерами вписані в історію області та усієї країни!

Цього дня працівниківорганів державної реєстрації актів цивільного стану музичні привітання дарували академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь та солісти філармонії: Юлія Якса, Микола Квєтков, Поліна Гонтарь, Володимир Галіченко та Герман Романченко. Для гостей лунали душевні пісні, інструментальні твори та хореографічні композиції.

Ведучі святкової програми – Юлія Дар׳їна та Микола Петюк,звукорежисер – Павло Полуектов, художник по світлу – Ігор Тиришкін, відеоінсталяція – Андрій Юрченко, Марина Євченко, режисер – Тетяна Дудка.

Концерт пройшов у піднесеному настрої. Кожен номер програми супроводжувався бурхливими оплесками. Глядачі отримали велике задоволення від концертної програми.

Колектив Запорізької обласної філармонії, на базі якої спільно з ювілярами втілюється пілотний проект Кабінету Міністрів України «Шлюб за добу», створив комфортні умови для всіх гостей заходу та проведення свята. Двері концертного залу імені М.І. Глінки завжди гостинно відкриті для всіх працівників юстиції!

Мистецький колектив філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою щиро вітає всіх працівників органів державної реєстрації актів цивільного стану з професійним святом.Нехай завжди на вашу честь лунають найкращі пісні, наповнюючи серце спокоєм, радістю та звичайним людським щастям!

Опубліковано в Новини
Неділя
24
лютого
19:00

Hard Rock Show

Опубліковано в Афіша

Велика музика великих країн

ІТАЛІЯ

Музично-пізнавальна програма для дітей

Академічний симфонічний оркестр

           Головний диригент-народний артист України Вячеслав Редя

         Програма "Велика музика великих країн. Італія"- це захоплююча подорож у країну яскравого сонця і безкрайнього моря, самої вишуканої архітектури і живопису, найдивовижніших пісень і неповторної музики... Країна, назва якої співзвучна самій Музиці!

       Культура неповторної Італії, музика та історії з життя великих композиторів - все це в новій концертній програмі академічного симфонічного оркестру врамках мистецького проекту "Філармонія-дітям".

       Прозвучать твори А. Вівальді, О. Респігі, П. Чайковського, Ф. Мендельсона та інших видатних композиторів.

Ціна квитка -60 грн.

Квитки продаються в касах обласної філармонії та білетної агенції musin.zp.ua

Каса: 236-44-67

Довідки: 236-99-77, 236-44-85

Опубліковано в Афіша
П'ятниця
22
лютого
19:00

Ті ще зайчики

Опубліковано в Афіша

ЛІСОВА ПІСНЯ

Академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці"

Художній керівник-заслужений діяч мистецтв України ЛІЛІЯ ГРИНЬ

    Театралізована програма академічного козацького ансамблю пісні і танцю "Запорожці" - це оригінальне прочитання фрагментів з драми-феєрії "Лісова пісня" української поетеси Лесі Українки.

  Постановка поєднує класичні романси відомих українських композиторів: К.Стеценка, Д.Січинського, В.Кирейка, О.Білаша, О.Левицького, хорові твори, поезію видатного митця - Лесі Українки з яскравим колоритом сучасної хореографії. Це своєрідний синтез музики, чистих почуттів та любові до рідного краю.

Ціна квитка від 70 грн.

Опубліковано в Афіша
Четвер
21
лютого
10:33

НАЗАВЖДИ В НАШІЙ ПАМ׳ЯТІ

     З метою відзначення Дня Героїв Небесної Сотні та вшанування подвигу учасників Революції Гідності, які віддали своє життя за щасливе майбутнє Батьківщини, її свободу, соборність та демократію, 20 лютого творчий колектив Запорізької обласної філармонії провів тематичну концертну програму «Назавжди в нашій пам'яті» для учнів Запорізької гімназії № 50.
     Насамперед хвилиною мовчання та композицією «Плине кача» присутні у залі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні – наших мужніх співвітчизників, які віддали життя за свободу й незалежність України. А далі – зі щирою вдячністю за неоціненний подвиг героїв сучасності та з вірою у майбутнє прозвучали музичні композиції та патріотична поезія у виконанні солістів і колективів Запорізької обласної філармонії.
     Цього дня зі сцени лунали кращі зразки класичної та народної музики, твори сучасних українських композиторів, сповнені любові до рідного краю. Слухачі насолоджувалися ліричними композиціями: «Мелодія» М. Скорика, «Прелюдія Ре бемоль мажор» Л. Ревуцького, «Кохана» І. Поклада, «Дивлюсь я на небо» В. Заремби, «Запроси мене у сни» В. Івасюка, І. Карабиця «Де вітер землю голубить», «У лузі, у лузі червона калина», І. Сльоти «Встань, козацька славо» та іншими. В проникливе та емоційне виконання артисти вклали вдячність і повагу до вічного подвигу Героїв. Своє мистецтво гостям дарували: лауреати міжнародних конкурсів Володимир Галіченко (скрипка), Іоланта Дамаскіна (фортепіано), солісти Вікторія Шестакова (сопрано), Тетяна Лаврик (сопрано), дипломант Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії ім. Павла Вірського, лауреат Всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів козацької пісні, лауреат премії ім. І. Паторжинського Українського фонду культури, кавалер Ордену запорізької обласної ради «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня – академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь. Ведучі заходу – Анна Миронова та Юлій Гаврилов.
     Після закінчення концерту глядачі нагородили артистів щирими оплесками й висловили слова вдячності за прекрасну програму, майстерне виконання музикантів та вагомий внесок у формування молодої свідомої нації. А від керівного складу гімназії на адресу адміністрації філармонії надійшла Подяка за проведення концерту.
     Концертні програми Запорізької обласної філармонії виховують в юних запоріжцях глибокі патріотичні почуття, вдячність тим, хто віддав життя за країну; сприяють формуванню активної громадянської позицію щодо єдиної, цілісної держави, плекають повагу, толерантність до інших   народів,  розвивають бажання стати гідними громадянами.

Опубліковано в Новини
Сторінка 1 із 3