Четвер
05
квітня

«ФРАНЦУЗЬКА ВЕСНА» крокує Запоріжжям

     4 квітня у концертному залі імені М.І. Глінки відбулося відкриття 15-го Всеукраїнського фестивалю «Французька весна в Україні» на Запоріжжі. Фестиваль Французька весна 2018 – це одна з найяскравіших подій року, створена заради зміцнення зв'язку між французькими та українськими культурними діячами та організаціями. Організатори фестивалю в Запоріжжі – міська громадська організація «Французький культурний центр Alliance».
     Вже четвертий рік поспіль, традиційно, на сцені Запорізької обласної філармонії заходи в рамках проведення фестивалю «Французька весна» радують меломанів всієї країни та дарують незабутні враження від шедеврів світової музики. З привітальним словом до присутніх у залі звернулася голова організації –  Людмила Богдановська. Очільниця привітала всіх з відкриттям фестивалю, познайомила публіку з виконавцем – французьким співаком і композитором Жозефом д'Анвером та розповіла про незвичайний захід. Також зазначила, що за бажанням після концерту  дітки зможуть зфотографуватися із музикантом.
      Цього року у програмі відкриття фестивалю був представлений кіно концерт для дітей «Різношерсті песики», який проходив лише у восьми містах, тому для Запоріжжя – це велика честь.
     У програмі прозвучали музичні твори, написані для відомих мультфільмів  70-х років: «Щеня і сонце» Зденека Міллера (Чехословаччина), «Рукавичка» Романа Качанова (Радянський союз), «Сніп і Снап», «Собаки-моделі» Джона Халаса (Великобританія), «Рекс, новий тато» Лехослава Маршалека (Польща) . Головних героїв маленькі глядачі могли спостерігати на екрані, насолоджуючись яскравими мультфільмами. Цей концерт віддає належне найкращим друзям людини, а особливо дітей – песикам і виховує у малюків позитивні якості – любов, добро, співчуття. Легкі, веселі мелодії у незвичайній інтерпретації сподобалися і дорослим, і маленьким слухачам. Цікаво, що Жозеф одночасно виконував твори на фортепіано, гітарі та ударних інструментах. Кіноконцерт «Різношерсті песики» подарував всім глядачам гарний настрій та позитивні емоції.
      Під час спілкування гості з Франції висловили своє захоплення будівлею концертного залу імені М.І. Глінки, її архітектурою, зокрема оновленою великою залою та акустичними властивостями, подякували запоріжцям та керівництву філармонії за теплий прийом. В свою чергу, генеральний директор філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарева вручила Жозефу д'Анверу пам’ятні подарунки й запросила ще раз відвідати філармонію з концертом.
Напередодні Міжнародного дня джазу, який відзначається 30 квітня та в рамках фестивалю «Французька весна» 22 квітня о 18.00 у Запорізькій обласній філармонії презентують свою творчість молоді талановиті виконавці PR3 –  тріо Ремі Паносян! Це молодіжний гурт, який виконує вільний, креативний джаз і, в той же час, джаз-бенд, який заворожує публіку виконанням рок-композицій. Їх неповторна творчість, наповнена палітрою сучасного легкого джазу, енергією року і мелодійністю поп-музики.
    Запорізька обласна філармонія  та PR3 запрошують  на зустріч з НЕЙМОВІРНИМ ДЖАЗОМ! Це будуть яскраві й незабутні емоції!