Понеділок
27
серпня

АРТИСТИ ОБЛАСНОЇ ФІЛАРМОНІЇ ПРИВІТАЛИ ЗАПОРІЖЦІВ З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ!

24 серпня до Дня Незалежності України проходив ряд святкових заходів. Колектив Запорізької обласної філармонії привітав всіх городян із 27-ю річницею Незалежності України запальною музичною програмою на площі Фестивальній в обласному центрі.

Для всіх, хто приєднався до святкування прозвучали українські сучасні пісні та популярні зарубіжні хіти у виконанні артистів Запорізької обласної філармонії: провідного майстра сцени Миколи Квєткова, солістів Поліни Гонтарь, Тетяни Лаврик, Богдана Хижняка та Германа Романченка. Артисти подарували запальні патріотичні хіти «Все буде добре», «Добрий ранок, Україно», «Як у нас на Україні», українське попурі та створили романтичну ауру ліричними «Luna tu», «Ти-найкраща», «Вернись в Соренто» тощо.

Наповнив концертну програму неповторним національним колоритом та гордістю за українську культуру виступ академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці», художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь. Колектив виконав українські народні пісні «Їхали козаченьки», «Молодички молодії», «Гай зелененький» (солістка – Оксана Смотрова) «Розпрягайте, хлопці, коні». Соліст ансамблю Віталій Богданов підкорив публіку відомою українською піснею «Смерека».

Глядачі щиро вітали артистів та після кожного виступу нагороджували бурхливими оплесками. Всі – від найменших до найдоросліших підспівували улюбленим композиціям та танцювали під веселі народні мелодії.

Ведучий програми – Микола Петюк привітав всіх із загальнодержавним святом – Днем Незалежності України та від імені мистецького колективу Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою побажав міцного здоров'я, благополуччя, мирного неба та подальшого розквіту країни.

Фінальна композиція «Сам собі країна» у виконанні Германа Романченка та всіх учасників стала гідним фінальним акордом святкового концерту, адже майбутнє країни, її процвітання залежить від кожного з нас та наших спільних дій на благо її розбудови.