П'ятниця
01
березня

Чарівна музика Вівальді

     Антоніо Вівальді ... Ім'я цього італійського композитора вже стало мистецьким брендом. На нього рівняються, з ним порівнюють і, звичайно ж, насолоджуються неповторною музикою, яку важко перевершити… Антоніо Вівальді, без сумніву, входить до числа найулюбленіших композиторів мільйонів шанувальників музичного мистецтва, а найкращі музиканти й оркестри мають за честь виконувати його твори. Тому, 28 лютого у концертному залі імені М.І. Глінки зиму проводжали вишуканою концертною програмою «Під музику Вівальді».
     Дуже приємно, що в наш час люди вміють цінувати Високу Музику, підтвердженням цього став аншлаг на концерті, а квитки щирими шанувальники були розкуплені задовго до дати проведення.
      Останнього зимового вечора разом із камерним ансамблем старовинної музики «Armonico» слухачі поринули у справжню атмосферу благородства й елегантності.
      Геніальні музичні твори Антоніо Вівальді пробуджують піднесені почуття в кожному, допомагають замислитися про сьогодення, про Душу. Під час концертної програми для присутніх у залі обласної філармонії звучали всім знайомі з дитинства світові шедеври видатного митця епохи бароко: Концерт ля мінор для скрипки з оркестром RV 356, Концерт «Сільський» для струнного оркестру, Концерт для оркестру «Паризький», Концерт для 2-х скрипок та оркестру ре мінор, Концерт для 4-х скрипок та оркестру сі мінор.
     Друге відділення програми було присвячене одному з найвідоміших творів Вівальді – Циклу концертів для скрипки з оркестром «Пори року». Слухаючи звуки природи у музичній інтерпретації: щебетання пташок, дзвінкі краплі стрімкої річки та шелест листя, глядачі поринули в яскравий настрій багатогранного Всесвіту.
     Окрім, ніжних звуків скрипки, альту, контрабасу та віолончелі глядачі змогли насолодитися звучанням «короля» музичних інструментів – органу. За пультом – солістка Запорізької обласної філармонії Іоланта Дамаскіна.
     У концерті свою творчість глядачам дарували справжні майстри своєї справи – учасники ансамблю «Armonico»: артисти академічного симфонічного оркестру Андрій Мамчур (скрипка), Галина Мамчур (скрипка), Тетяна Гапотченко (скрипка), Ярослав Ревуцький (скрипка), Євген Сливко (віолончель), Валерій Карпенко (контрабас), а також яскраві музиканти Олександр Мамчур (скрипка), Тетяна Шнайдер (віолончель), Ігор Кравцов (скрипка), Олександр Мамчур (скрипка), Анатолій Ревуцький (скрипка), Ігор Горський, Віктор Мякішев, Олександр Горлов (скрипка); гості концертної програми: Ольга Кутакова (Дніпро), Костянтин Цацин (Дніпро), керівник ансамблю – лауреат міжнародних конкурсів Володимир Галіченко, ведуча концерту – заслужений працівник культури України Алла Ходакова.
     Виконуючи композиції, музиканти продемонстрували високий рівень виконавської майстерності, ансамблеву злагодженість, філігранну та віртуозну гру, якою із задоволенням насолоджувалися слухачі.
     Публіка була у захваті від концерту, кожну композицію вітала стоячи бурхливими оваціями та викликала музикантів на «біс». Артисти дякували за такий теплий прийом та запросили на нові зустрічі у наступному концертному сезоні. Зараз вже готується концертна програма за замовленням глядачів. Тож, слідкуйте за рекламою!

Галерея зображень