П'ятниця
05
квітня

Григорій Самардак привітав творчий колектив Запорізької обласної філармонії з ювілеєм

Сайт Запорізької обласної ради

Публікація 04.04.2019

Гранд-концертом  «Гармонія мистецтв» Запорізька обласна філармонія відзначила ювілей – 80-річчя від дня створення закладу. Творчий колектив, талановитих артистів, зірок запорізької сцени цього дня вітали чисельні гості та прихильники мистецтва. В залі були присутні також ветерани обласної філармонії, які присвятили розвитку закладу своє життя, а серед гостей – директори обласних філармоній з 9 областей країни.

Голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак побажав творчому колективу й надалі служити мистецтву та Запорізькому краю.

-Пам’ятаю, як декілька років тому  ми з артистами обласної філармонії подарували чудову театралізовану виставу «Запорожець за Дунаєм» мешканцям Києва, як тепло зустрічали глядачі наших виконавців на Співочому полі, і я дійсно почував себе гордим за те, що це аплодують нашим акторам. Тоді були непрості часи, але не було жодних сумнівів у тому, що культура потребує першочергової уваги, тож депутати підтримали ініціативу про фінансування реконструкції концертної зали, нам вдалося консолідувати зусилля й сьогодні запоріжці та гості нашого міста можуть насолоджуватися мистецтвом в одному з красивіших концертних  залів в Україні.  80 років – це значна дата, за якою історія не тільки розвитку цього закладу, а й всього міста і всього Запорізького краю, - зауважив Григорій Самардак та побажав митцям подальшого розвитку, творчої наснаги, успішних прем’єр та гучних аплодисментів чисельних прихильників творчості артистів обласної філармонії. Очільник обласного парламенту також зауважив, що багато депутатів обласної ради присутні на  ювілейному  концерті.

Заступник голови Запорізької обласної ради, депутат облради Едуард Гугнін, вітаючи обласну філармонію, нагадав, що на сесії, яка відбулася 28 березня, депутати одноголосно підтримали проект рішення про клопотання депутатського корпусу перед Міністерством культури та Президентом України про присвоєння комунальному закладу статусу національного.

Цього вечора на сцені обласної філармонії звучали пісні та класичні композиції у виконанні академічного ансамблю пісні і танцю «Запорожці», художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь; струнного квартету під керівництвом лауреата Міжнародного конкурсу Володимира Галіченка; диксиленду артистів академічного симфонічного оркестру під керівництвом Дмитра Мітніка; провідних артистів філармонії, ансамблю бандуристів «Божена», художній керівник - заслужена артистка України Ольга Беженарь. Академічного симфонічного оркестру під керівництвом народного артиста України В’ячеслава Реді.

Довідково: Запорізька обласна філармонія була заснована у  1939 році. Сьогодні творчий колектив філармонії складають два народні артисти України, вісім заслужених артистів України, два заслужених працівники культури України,  лауреати та дипломанти міжнародних та всеукраїнських конкурсів виконавського мистецтва. У складі філармонії діють 2 іміджевих мистецьких осередки зі статусом "академічний":

Творчий колектив філармонії має чисельні творчі здобутки, перемоги у мистецьких конкурсах та  унікальні постановки під відкритим небом й чудові концертні програми, які традиційно проходять з аншлагом.

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

посилання на сайт: http://zor.gov.ua/content/grygoriy-samardak-pryvitav-tvorchyy-kolektyv-zaporizkoyi-oblasnoyi-filarmoniyi-z-yuvileyem