Середа
24
квітня

Скрипка +рояль

     Коли люди розуміють один одного з півслова та, навіть, з пів звуку – це довершене поєднання. У музичному житті таке розуміння народжує суто професійні, гармонійні дуети. Саме такі якості сповна присутні в творчому тандемі соліста Запорізької обласної філармонії, лауреата Міжнародного конкурсу Володимира Галіченка (скрипка) та Дипломанта міжнародних конкурсів Галини Ушакової (фортепіано, Польща). У такому складі прекрасне поєднання чарівних звуків скрипки та фортепіано милують слух справжніх шанувальників камерної музики вже більше 20 років.
     23 квітня у концертному залі ім. Глінки Запорізької обласної філармонії музиканти подарували запоріжцям та гостям міста прекрасний концерт «Скрипка + рояль». Неймовірне співзвуччя  ніжного голосу скрипки та багатогранності фортепіано заворожує слухачів з перших звуків, особливо коли музика звучить у виконанні справжніх професіоналів.
     Цей неперевершений дует знайомий запорізькому глядачеві. Вже неодноразово на сцені філармонії лунали всесвітньовідомі мелодії у виконанні скрипки та роялю, а Володимир Галіченко радує ще й своїми сольними концертами. Талановитий музикант та яскрава особистість Галина Ушакова родом із міста Дніпро, але останні роки проживає у Польщі, де веде активну концертну та викладацьку діяльність.
     У програмі концерту прозвучали світові шедеври Йоганна Себастьяна Баха, Людвіга ван Бетховена, Ніколо Паганіні, Петра Чайковського, твори запорізької композиторки Ганни Хазової та інші.
     Роки плідної концертної діяльності створили бездоганну ансамблеву злагодженість, технічну досконалість та звичайно, неперевершену музикальність виконавців.
     Після закінчення концерту ще довго не стихали гучні оплески, а захоплені чарівною музикою глядачі щиро дякували артистам. Тепла атмосфера «Скрипка + рояль», досконала гра артистів та прекрасна музика стали гарним культурним відпочинком.
     А 25 квітня Запорізька обласна філармонія запрошує всіх на грандіозну прем'єру – неймовірну кантату для хору, оркестру та солістів «Carmina Burana» одного з видатних майстрів сучасного музичного театру Карла Орфа у виконанні академічного симфонічного оркестру, головний диригент – народний артист України Вячеслав Редя та хору і солістів Дніпропетровського академічного театру опери та балету, головний хормейстер – заслужений діяч мистецтв України Валентин Пучков-Сорочинський.

Галерея зображень