П'ятниця
31
травня

Закриття 62 симфонічного сезону у Запорізькій обласній філармонії

     Академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії закрив 62-й симфонічний сезон, який став яскравою сторінкою музичного літопису нашого краю.
     Гучні прем’єри, талановиті гості, масштабні проекти і концерти, про які ще довго будуть згадувати прихильники симфонічної музики – це все 62 симфонічний сезон!
     Цілковитий аншлаг зібрався 31 травня у концертному залі імені Глінки, щоб послухати незабутній вечір класичної музики.
    «Сила музики, професійна сила кожного музиканта, неймовірна сила голосу - разом вони відображали сьогодні СИЛУ ЖИТТЯ!» - так відгукувались глядачі, яким пощастило цього вечора відвідати закриття 62-го симфонічного сезону в Запорізькій обласній філармонії!
     Академічний симфонічний оркестр під орудою народного артиста України В'ячеслава Реді завжди запрошують меломанів до музичних програм, в яких звучать як популярні твори, так і маловідомі слухачам шедеври. Тож, у першому відділенні концерту була представлена музика великого Петра Чайковського - Симфонія «Ма́нфред» сі мінор, твір 58 —  на сюжет однойменної поеми Байрона, яку заслужено називають «оперою без слів». Філософський твір  розповів драматичну історію героя, застерігаючи наступні покоління, про небезпеку, яку  для людства таїть у собі бездушність і бездуховність.   
    У другому відділенні концерту були представлені шедеври світової класики.  Родзинкою програми став виступ ексклюзивного гостя - всесвітньовідомого оперного співака, соліста Національної опери України, народного артиста України Тараса Штонди (бас).  Він є лауреатом міжнародного конкурсу в Іспанії, володарем Гран-прі конкурсу імені Марії Каллас у Греції. Співак, який співпрацює з найвідомішими світовими оперними театрами, виконав у концерті найвідоміші арії з опер, які підкорили серця меломанів.
    Після закриття симфонічного сезону  колектив симфонічного оркестру не ставить крапку і продовжує творчу діяльність. 16 червня о 18.00 відбудеться ювілейний концерт заслуженої артистки України Ілони Турчанінової «Півстоліття за сонцем», а потім – гастрольні концерти Запорізькою областю.
    Наступний, 63-й симфонічний сезон, академічний симфонічний оркестр розпочне 27-28 жовтня і порадує глядачів новою цікавою програмою.
    З нетерпінням чекаємо наступного сезону, який безперечно подарує прихильникам симфонічної музики нові мистецькі проєкти, зустрічі з видатними виконавцями і диригентами!
    Творчий колектив на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою вітає своїх колег-артистів академічного симфонічного оркестру з завершенням 62 симфонічного сезону, дякуємо за високопрофесійне мистецтво, неймовірні, захоплюючі  емоції, які ви даруєте мільйонам людей та бажаємо здійснення всіх творчих задумів, відданих шанувальників та нескінченних овацій.