Середа
17
липня

МУЗИЧНЕ СВЯТО НА ЗАПОРІЗЬКОМУ ЗАВОДІ ФЕРОСПЛАВІВ!

     Щороку, третьої неділі липня, українці відзначають професійне свято працівників металургійної та гірничодобувної промисловості. Для нашого міста – це особливе свято, мабуть, як другий день міста, адже кожна родина Запоріжжя пов'язана з цією почесною професією.


     Щороку колектив Запорізької обласної філармонії традиційно віддає шану мужнім металургам та вітає справжніх майстрів вогняної професії зі святом.
Напередодні визначної дати, 17 липня, академічний симфонічний оркестр під орудою маестро, народного артиста України Вячеслава Реді створили святковий настрій та справжню феєрію металу й музики для працівників Запорізького заводу феросплавів. Та цього разу представники металургійної галузі зустрічали музикантів не на сцені концертного залу, а прямо на заводі в цеху № 3, який з технологічного перетворився на святковий концертний зал, переповнений вдячними глядачами! Вперше академічний симфонічний оркестр у повному складі дарував свою енергетику під час плавильного процесу біля розпечених металургійних печей!


     Металург – це особливе покликання, яке є сплавом мужності, відважності, відданості професії та мистецтва творити метал, тому й музика для справжніх металургів-феросплавників звучала відповідна! Це був дійсно гарячий джаз-симфо-рок концерт!


     З професійним святом феросплавників привітав голова правління АТ «Запорізький завод феросплавів» Павло Кравченко. Очільник подякував за сумлінну плідну працю і відзначив кращих працівників пам'ятними подарунками.

     Заводчани тепло приймали артистів та щоразу нагороджували гостей бурхливими оваціями та морем прекрасних квітів за чудову музику й неперевершені емоції!
На згадку про чудове свято симфонії металу Павло Кравченко вручив Ірині Конаревій та Вячеславу Реді символічний зразок феросплаву, який був виготовлений саме під час концерту.
До музичних привітань з теплотою серця, побажаннями металургам міцного здоров'я, радості, благополуччя та нових професійних здобутків на благо розбудови міста і країни приєднується увесь колектив й генеральний директор Запорізької обласної філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарева!

    У фіналі усі разом заспівали український хіт «Червона рута» на знак професійного свята мужніх, відважних підкорювачів вогняного металу.