Фільтрувати матеріали за датою: жовтня 2018 — Запорізька обласна філармонія
Вівторок
30
жовтня
19:00

Хор ім. Г. Г. Верьовки

Опубліковано в Афіша

КЗ «Запорізька обласна філармонія» ЗОР

«ЖИВ СОБІ ПЕС…»

ПОТУЖНА ДИТЯЧА ОПЕРА

У 79 концертному сезоні на глядачів очікує прем’єра українського зингшпілю- гумористичної опери в народному стилі «Жив собі пес…», створеного за мотивами української народної казки «Сірко» і популярного однойменного мультфільму.

Вистава переносить глядача до чарівного українського села з його неповторним колоритом. Веселий і легкий сюжет стане цікавий не тільки дітям, а й дорослим. У легкій комедійній формі сюжет вчить не пам’ятати зла, допомагати тим, хто потрапив у біду, і віддячувати добром за добру справу. Характерні риси кожного героя казкової історії «Жив-був пес ...» прописані ясно і глибоко. Тут є вірний старий пес, який був готовий прийти на допомогу своєму господареві, а також вовк - втомлений від вічних поневірянь тужливого і важкого життя.

«Жив собі пес…» - красива і вірна історія про дружбу, яка не тільки надихає, але і змушує з посмішкою згадувати Вовка. Чудові декорації, пісні, гра артистів, звичаєвість, народні звичаї - усе це можна побачити зі сцени. Справжньою перлиною вистави стала музика. Вистава пронизана знайомими фольклорними мотивами, яскравою музикою видатного композитора сучасності Володимира Назарова, а також неперевершеним вокалом артистів Запорізької обласної філармонії.

Не залишайтеся осторонь від найцікавіших і захоплюючих подій нашого міста.

У виставі ви побачите улюблених артистів Запорізької обласної філармонії та познайомитесь з молодими талантами:

Пес Бровко – Микола Квєтков (тенор)

Вовк – Володимир Турський (тенор-баритон)

Хазяїн – Володимир Малацай (бас-баритон)

Хазяйка – Юлія Якса (сопрано)

Наречена (їх донька), Білочка – Анатасія Азаренкова (сопрано)

Наречений, Ведмідь – Михаель Роде (баритон)

Перша сусідка, Злодій – Вікторія Шестакова (сопрано)

Друга сусідка, Злодюжка, Лисиця – Лариса Малацай (сопрано)

Ведуча, Ніч – заслужена артистка України Алла Ходакова

Опубліковано в Афіша

Тільки в концертному залі імені М.І. Глінки 26 жовтня 2018 року – ексклюзивна зустріч з клавесином!

     Клавесин – винятковий старовинний інструмент.Сьогодні у світі, зокрема і в Україні, старовинна музика є жанром, який викликає колосальний інтерес як музикантів, так і слухачів, і стає одним з найпрестижніших. Концерти клавесинної музики – це можливість пізнання першоджерел з автентичним виконанням та занурення у таємниче звучання творів XVI – XVIII століть.

     Сольний концерт у виконанні лауреата міжнародних конкурсів Олени Жукової – це подорож до магічного світу музики далекої епохи. Завдяки своїй майстерності та незрівнянному звучанню клавесину артистка підкорює слухача з перших нот.І це не дивно, адже інструмент на якому гратиме Олена Жукова – це великий концертний клавесин, копія історичного французького типу, який виготовив голландський майстер за зразком Паскаля Таскіна.

     Разом із виконавицею створить оригінальну атмосферу бароко та подарує незабутні емоції струнний ансамбль Запорізької обласної філармонії.

     Олена Жукова – кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри камерного ансамблю Національної музичної академії України, засновник та викладач класу клавесину у Київськомуінституті музики ім. Р.М.Глієра, викладач камерного ансамблю у КССМШ ім. М. В. Лисенка. Музикант брала участь у численних концертах як соліст, ансамбліст та концертмейстер (клавесин та фортепіано) у провідних залах міст України та за її межами, зокрема в Угорщині, Великобританії, Норвегії, Нідерландах. Виступала з провідними музичними колективами: Державним камерним ансамблем «Київські солісти», симфонічним оркестром Національної філармонії України під орудою Саулюса Сондецкіса, Богодара Которовича, Кирила Карабиця, Рубена Толмачова, Зігфріда Хайнріха. У 2000 році звернулася до історично-орієнтованого виконавства на старовинних інструментах, яке поєднує з академічним.

     Концертна програма «Код бароко» - унікальний проект для Запоріжжя, адже публіка вперше отримує можливість чути рідкісний старовинний інструмент, і одразу – від кращої виконавиці.
Концерт повністю витримує автентичну манеру виконання старовинної барокової музики. У програмі представлені твори В. Берда, Фр. Куперена, Ж.-Ф. Рамо, Й.С. Баха, Дж. Скарлатті та інших, об'єднані ідеєю зашифрованих в музиці таємничих послань.

     Для Запорізької обласної філармонії велика честь долучитися до провідних тенденцій у світовому мистецтві й стати частиною престижного міжнародного процесу.

     Тож, запрошуємо всіх цінителів високого мистецтва та професійного виконання до концертного залу ім. М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії 26 жовтня о 18.00 насолодитися шедеврами світових майстрів та отримати духовну насолоду.

Опубліковано в Афіша
Вівторок
23
жовтня

АРСЕН МІРЗОЯН

Опубліковано в Афіша
Неділя
21
жовтня
19:00

ВІА ПІСНЯРИ

Опубліковано в Афіша
Неділя
21
жовтня
12:00

Абонемент №1

Опубліковано в Афіша

Питання пожежної безпеки для дітей дуже важливе, тому, батьки і вчителі повинні приділяти належну увагу цьому питанню у вихованні дітей.

Всім необхідно знати та памятати, як треба боротися з небезпекою виникнення вогню, щоб захистити себе та оточуючих.Адже знання правил пожежної безпеки допомагає людям зорієнтуватися та правильно організувати власні дії у небезпечній ситуації.

Артистами Запорізької обласної філармонії створена нова музично-пізнавальна програма для дітей «Сірник-Запальник».Разом з героями програми діти в ігровій формі познайомляться з корисними та необхідними правилами пожежної безпеки.Юним глядачам сподобаютьсязапальні,повчальні та веселісучасні батли. А яскраві костюми, цікава відео інсталяція та музичні обробки відомих популярних пісень додадуть казкового настрою.

Головна героїня Ліза разом зказковимВовком, хитроюЛисицею, сильним Ведмедем та милимКажанчикомзнайдутьвідповіді на такі питання, як «Вогонь – наш друг чи ворог?», «Яка небезпека ховається у вогні?», «Що треба робити при небезпеці?» тощо

Такождітки дізнаються про дуже корисну роботу пожежників, які приходять на допомогу при виникненні пожежі. Музично-пізнавальна програма допоможе дітям виховати повагу, зацікавленість до професії пожежника.

Опубліковано в Афіша
Субота
20
жовтня
18:00

МАЕСТРО ЗАПРОШУЄ!

 Народний артист України Вячеслав Редя - талановитий музикант і диригент та академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії запрошують на святковий концерт до дня народження Маестро!

 У концерті беруть участь: лауреати Міжнародних конкурсів Олена Арбузова (сопрано), Володимир Єфименко (баритон), Маріанна Рябошлик-Цвєтінська (сопрано).

 20 жовтня 18 година! "Маестро запрошує! Неповторна аура високого мистецтва, віртуозне виконання та незабутня святкова атмосфера гарантовані!

   Квитки продаються в касі філармонії та на сайті filarmonic.zp.ua.

   Довідки за телефоном-236-44-67

Опубліковано в Афіша
Сторінка 1 із 2