Фільтрувати матеріали за датою: Понеділок, 05 листопада 2018 — Запорізька обласна філармонія

Вже ні для кого не дивина, що класична музика позитивно впливає на духовне та, навіть, фізичне здоров’я людини. Твори великих митців надихають нас на нові ідеї та звершення, а їхній життєвий шлях стає прикладом жаги самовдосконалення та самореалізації. Звичайно, кожні батьки прагнуть бачити своїх дітей освіченими, цілеспрямованими та гармонійно розвиненими особистостями, тому вже з дитинства долучають їх до високого мистецтва, навчають слухати та розуміти музику. Та музику можна не тільки слухати, а й бачити…Як саме маленьким запоріжцям розповіли 4 листопада у концертному залі ім. Глінки Запорізької обласної філармонії. В рамках мистецького проекту «Філармонія - дітям» відбулася презентація нової музичної програми для дітей «Фантазія нот». Спів пташки, переливи води, шум вітру – яких тільки образів не втілює музика. Її дивовижний та чаруючий світ не може залишити байдужим ні дорослих, ні дітей.

Під час програми юні гості познайомилися з таким музичним терміном як «програмна музика», що це і як вона створюється.

Маленькі глядачі та їх батьки залюбки слухали твори таких відомих композиторів як Антоніо Вівальді, Габріель Форе, Франц Шуберт, Петро Чайковський та інші. Всі композиції супроводжувалися цікавою та інформативною розповіддю ведучою. Так, малята навчилися створювати образи в своїй уяві й користуватися фантазією, коли слухаєш музику. Маленькі й дорослі слухачі дізналися як музикою можна зобразити літо, грозу, рибку форель, ляльку тощо. Дружно відповідали на цікаві музичні запитання ведучої, міркували та, звичайно, уважно слухали музику.

Свою творчість гостям подарували солісти філармонії: Вікторія Шестакова (сопрано), Тетяна Лаврик (сопрано), Володимир Галіченко (скрипка), Ярослав Николаєв (флейта), акомпаніатор-концертмейстер – Іоланта Дамаскіна, ведуча програми – Анастасія Задьора.

Концерт пройшов у затишній атмосфері камерного залу. Гості нагородили артистів бурхливими оплесками та квітами.

Запрошуємо всіх, хто ще не встиг, долучатися до фантастичного світу мистецтва щонеділі о 12.00!

Опубліковано в Новини