Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 09 листопада 2018 — Запорізька обласна філармонія

З нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, 9 листопада у великій залі Запорізької обласної філармонії відбулися святкові збори трудового колективу. Під бурхливі оплески, квітами та теплими словами вдячності з професійним святом головний диригент академічного симфонічного оркестру, народний артист України Вячеслав Редя від імені колективу привітав найкращого керівника та чарівну жінку, заслуженого працівника культури України Ірину Конареву.
Зі словами щирої вдячності та найкращими привітаннями з професійним святом до колег звернулися генеральний директор Ірина Конарева, голова профспілкового комітету філармонії Світлана Івко, художній керівник, заслужена артистка України Ольга Беженарь, диригент академічного симфонічного оркестру Вячеслав Редя та спеціальний гість, постійний партнер філармонії – директор Запорізької дитячої музичної школи мистецтв № 1, заслужений працівник культури України Віра Мартиненко. Керівники побажали мистецькому колективу творчої наснаги, подальших успіхів, миру, сімейного благополуччя, процвітання, добра та відзначили почесними відзнаками:
За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у професійне мистецтво Запорізького краю та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва
Грамотою обласної державної адміністрації

Брагіна Віталія Віталійовича артиста балету академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії

За багаторічну плідну працю, відданість обраній справі, високу професійну майстерність, вагомий внесок у розвиток культури Запорізького краю та з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва:
Почесною грамотою Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації

Дар׳їнау Юлію Сергіївну керівника частини (літературно-драматургічної) Запорізької обласної філармонії

Котляровау Ірину Василівну артисту хору академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії

Миронову Анну Сергіївну артистку, що веде концерт Запорізької обласної філармонії

Похиленко Катерину Василівну провідного редактора Запорізької обласної філармонії

Терещенко Вікторію Андріївну
артистку оркестру академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії

Юдіну Вікторію Віталіївну артистку-вокалісту (солістку) Запорізької обласної філармонії
та
Наказом генерального директора Запорізької обласної філармонії
За високу професійну майстерність і вагомий внесок в розвиток національного мистецтва та з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва

Оголошується Подяка
колективу академічного симфонічного оркестру;
колективу академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»;

колективу ансамблю бандуристів «Божена»;
колективу художнього відділу;
колективу концертного відділу;
колективу цеху звуко- та світлообладнання.

Наказом генерального директора Запорізької обласної філармонії
За високу професійну майстерність, сумлінну плідну працю, добросовісне виконання службових обов’язків та з нагоди відзначення Дня автомобіліста і дорожника
Оголошується Подяка
колективу автотранспортного відділу.

Опубліковано в Новини
П'ятниця
09
листопада
10:12

СЛАВНІ ЗАПОРОЖЦІ В КРОПИВНИЦЬКОМУ!

Запорізька обласна філармонія продовжує мистецький діалог та плідну співпрацю з обласними філармоніями України. Протягом багатьох років на сцені концертного залу ім. Глінки виступали кращі колективи та солісти із різних куточків України. Це: академічний театр пісні, музики і танцю «Зоряни» (Кропивницький), струнний ансамбль «Quattro corde» (Івано-Франківськ), народна артистка України Людмила Марцевич (фортепіано, Київ) народний артист України В’ячеслав Самофалов (баян, Київ), заслужений артист України Андрій Остапенко (гітара, Київ), лауреат міжнародних конкурсів Марія Віхляєва (фортепіано, Київ), Олена Босенко (сопрано, Сєвєродонецьк), митці з Дніпра, Сум та інших регіонів.

Тож, в рамках обмінних концертів, 7 листопада академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» завітав до Кіровоградської обласної філармонії (м. Кропивницький). Колектив дарував національний колорит та співучі народні мелодії маленьким і дорослим кропивничанам. В рамках мистецької рубрики «Філармонія – дітям» юні глядачі переглянули цікаву казку-мюзикл «Пригоди Крутивуса».

Під час легкої, гумористичної розповіді глядачі дізналися хто такі козаки, історію походження Олімпійських ігор, отримали мудрі поради від козаків-характерників, та познайомилися з представниками екзотичних країн, які приїхали на змагання. У казці змальовується культура різних країн та континентів світу: Греції, Іспанії, США, Японії, Африки, Південної Америки, та звичайно, ж український побут та козацькі традиції. Діти залюбки допомагала братам досягати цілі: вболівала за козаків, підказувала відповіді на запитання та разом здобувала перемогу.

Для дорослої публіки артисти підготували яскравий святковий концерт. У своїй програмі «Запорожці» гармонійно поєднали українське традиційне народне мистецтво з сучасними мотивами.

Артисти подарували глядачам перлини української хорової класики, твори відомих українських композиторів та хореографію в оригінальних постановках.

«Запорожці» продемонстрували всю красу і милозвучність української мови й пісні, високу професійну майстерність виконання та артистизм. У програмі прозвучали українські народні пісні у виконанні хору у супроводі високопрофесійного оркестру ансамблю. Без сумніву, хореографічною майстерністю підкорили присутніх молоді й талановиті артисти балету. Бездоганний стрій ансамблю, чіткість, культуру співу справили на слухачів незабутнє враження. Додали особливого колориту неповторні національні костюми.Майстерність музикантів та улюблені мелодії створили гостям заходу святковий настрій та подарували незабутні спогади. Емоції переповнювали зал і гості від щирого серця дякували артистам за чудове свято музики.

Ансамбль висловив слова вдячності керівництву філармонії за запрошення та теплий прийом і привітав колег із наступаючим святом – Всеукраїнський днем працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Тож, проект «Дві філармонії – одна країна» триває. Наступний виступ у Чернівецькій обласній філармонії!

Опубліковано в Новини

Шановні колеги!

Дорогі друзі!

Колектив комунального закладу «Запорізька обласна філармонія» Запорізької обласної ради щиро вітає вас із професійним святом

ВСЕУКРАЇНСЬКИМ ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ

ТА МАЙСТРІВ НАРОДНОГО МИСТЕЦТВА!

Українська культурно-мистецька спадщина має давні традиції, а її унікальнінадбання давно славляться у всьому світі. Ціла плеяда українських митців збагатила світову культуру неперевершеними музичними, пісенними, хореографічними, літературними, скульптурними, архітектурними, живописними творами та інсталяціями. 

Це свято всіх,  хто присвятив себе благородній справі – зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу. Завдяки вам – подвижникам своєї справи, професіоналам сфери культури та мистецтва, галузь розвивається, збагачується новими іменами та цікавими формами роботи. Ви повертаєте із забуття, оберігаєте та розвиваєте народні традиції та ремесла, зберігаєте пам’ять поколінь та створюєте справжні шедеври європейського рівня.

Високо цінуємо ваш вагомий внесок у розвиток національної культури, мистецтва та духовності. Без вашої підтримки і розуміння, без вашого доброго серця, ініціативності і творчої думки неможливі добрі зміни у суспільному житті.  Дякуємо за вашу повсякденну працю та віддане служіння мистецтву. Саме завдяки вам сьогодні звершуються великі діяння!

Бажаємо вам і надалі творчого ентузіазму, незгасимого прагнення радувати та дивувати оригінальними мистецькими проектами, креативу, натхнення, цікавих творчих знахідок, саморозвитку і досконалості, невпинного руху вперед для реалізації найсміливіших ідей та планів!

Нехай у вашому особистому житті розквітає щастя, панує родинний затишок, злагода та благополуччя, здійсняться життєві плани, надії і мрії, а кожен день буде мирним, світлим і сонячним та дарує нові професійні перемоги на благо розвитку національної культури та квітучої України! 

За дорученням колективу,

з повагою

генеральний директор,

заслужений працівник

культури України                                                          Ірина Конарева

 

 

Опубліковано в Новини