Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 07 грудня 2018 — Запорізька обласна філармонія

До 80-річчя Запорізької обласної філармонії
«Світ уявних картин»
Солістка – заслужена артистка України Ілона Турчанінова (фортепіано)
Головний диригент – народний артист України Вячеслав Редя


      ГРУДЕНЬ – це не тільки казковий час, причетність до дива, це – ще одна дивовижна сторінка творчого літопису Запорізької обласної філармонії.
      Академічний симфонічний оркестр та  головний диригент, народний артист України Вячеслав Редя пропонують вам зробити цю неповторну пору року незабутньою – помандрувати  таємничим уявним світом,  знайти справжнє  серед нереального. Уява урізноманітнила мистецтво,  розширила кордони світу і свідомості. Програма концерту «Світ уявних картин», яка чекає на вас 7 грудня у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії,  багата пишністю образів і сповнена таємницями.
      Жага пізнання стародавньої мудрості, тепла і сонця переслідувала великого французького композитора Каміля Сен-Санса все життя. І в березні 1896 року, після поїздки по Нілу на парусній барці до Ассуану він пише П'ятий концерт для фортепіано з оркестром, який часто називають, відповідно його враженням, «Єгипетським концертом». Назву країні ЄГИПЕТ – землі фараонів – дали стародавні греки, вона означає «ЗАГАДКА, ТАЄМНИЦЯ». Сяйво ста тисяч сонць, сприйняття, фантазії, вигадки, дзвінкі переливи водного пейзажу, яскраві картини Сходу – всі ці образи покликані пробудити людський дух, розкрити серце, відкрити сенс існування. Неможна не захопитися його життєвою силою, ясністю і блиском!
     А справжніх гурманів і любителів витончених симфонічних шедеврів чекає особливий подарунок – перлини французької музики – абсолютно дивовижні по витонченості і елегантності стилю сцени з балету «Коппелія, або Красуня з блакитними очима» Лео Деліба.  В основу сюжету покладено новелу відомого письменника-романтика і музиканта Е. Гофмана «Пісочна людина» (1817), в якій розповідається про юнака, закоханого в механічну ляльку, зроблену майстром Коппеліусом.
     Одна з найяскравіших сцен опери «Сід» Жюля Массне – захоплююча балетна сюїта з барвистих номерів, що відображає національні особливості різних провінцій Іспанії; в ній відчувається східна нега і томність андалузького танцю, швидкість і блискучість арагонського, ранкова серенада, неспішність і меланхолійність мадридського та енергійність наваррського плясу. Це – сама Радість, радість ЖИТТЯ !!!
     Завітайте до концертного залу імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії 7 грудня о 18.00 і відчуйте всю силу  Великої Музики!

Опубліковано в Афіша