Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 20 квітня 2018 — Запорізька обласна філармонія
П'ятниця
20
квітня
13:13

ТЕПЛИЙ ВЕЧІР МУЗИКИ ТА ПОЕЗІЇ

     Як часто ми залишаємо повсякденні справи, щоб побачити посмішку близької людини, красу кохання, неперевершеність поезії?
     Поезія Ліни Костенко та Івана Франка в поєднанні з високопрофесійною майстерністю артистів Запорізької обласної філармонії дає можливість згадати про такі, на перший погляд, непомітні, але важливі моменти у житті кожної людини. Музично-поетична програма «Сподіваюсь бути почутою», яка відбулась 18 квітня, пройшла в доброзичливій атмосфері, де кожен мав можливість звернути увагу на найважливіше - любов і життя.
     З першої миті глядачі потрапили в окремий дивовижний світ, оповитий таємницями, пронизаний рифмами та увінчаний натхненням. Творчість художнього читання слухачам подарували Анна Миронова та Кирилло Прудченко. Прекрасна українська лірика звучала під акомпанемент скрипки у виконанні віртуозного Володимира Галіченка та роялю, концертмейстер – талановита Іоланта Дамаскіна. Завдяки виконанню сольних номерів та музичного супроводу була довершено передана тема музично-поетичного вечора.
     Зворушливим та яскравим  вокальним мистецтвом та музикальністю підкорювали Юлія Якса (сопрано), Вікторія Шестакова (сопрано), Тетяна Лаврик (сопрано), Микола Квєтков (тенор) та Олександр Лихацький (тенор). Глибини почуттів та драматизму були сповнені твори відомих українських композиторів А. Кос-Анатольського «Ой ти дівчино, з горіха зерня», О. Білаша «Журавочка», К. Данькевича «Чого являєшся мені у сні». А ніжністю та світлом наповнили музичну програму пісні В. Івасюка «Запроси мене у сни», О. Богомольця «Між іншим» та Б. Стоуна «Намалюю тобі зорі».
     Окрасою заходу став ансамбль бандуристів «Божена», керівник заслужена артистка України Ольга Беженарь,  у супроводі якого прозвучали твори  Ліни Костенко та інтимна лірика Івана Франка.
     Певної цікавинки додали креативні танцювальні номери Народного театру сучасної хореографії «Фенікс» під керівництвом Сніжани Лободюк, за що були нагороджені бурхливими оплесками.
     Вечір був наповнений атмосферою любові, щирості та душевної теплоти.  Організатори та учасники концертної програми вкотре підкреслили невмирущість українських традицій та талановитість українців.

Опубліковано в Новини