Фільтрувати матеріали за датою: травня 2018 — Запорізька обласна філармонія
П'ятниця
25
травня
18:00

ЗАКРИТТЯ КОНЦЕРТНОГО СЕЗОНУ

Як швидко лине час... Здавалось ніби вчора було відкриття, а вже час підбивати підсумки.

25 травня Запорізька обласна філармонія частуватиме шанувальників музики найяскравішими хітами 78-го концертного сезону! Сезон був наповнений плідною працею, різноплановими мистецькими проектами. Для вдячних поціновувачів прекрасної музики колектив підготував блискучий заключний у нинішньому сезоні концерт!

На сцені – улюбленці публіки, неперевершені солісти та колективи Запорізької обласної філармонії: Юлія Якса (сопрано) та Микола Квєтков (тенор), Ярослав Ніколаєв (саксофон, флейта),  Володимир Галіченко (скрипка), Вікторія Шестакова (сопрано), Поліна Гонтарь (сопрано), партія фортепіано – Лариса Гнєдиш та Іоланта Дамаскіна, художнє слово – Ганна Миронова; академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» (художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь), «Диксиленд» артистів академічного симфонічного оркестру (керівник – Дмитро Мітнік), струнний ансамбль (керівник Володимир Галіченко), ансамбль бандуристів «Божена» (керівник – заслужена артистка України Ольга Беженарь), ведучі заходу – Юлія Дар׳їна та Микола Петюк.

Для своїх прихильників артисти підготували чудову програму з 2-х відділень мистецької насолоди! Концерт задовольнить смаки як цінителів високого мистецтва, так і найвибагливіших меломанів сучасної музики. Програма святкового концерту неймовірно яскрава та насичена!

Концерт до Закриття 78-го концертного сезону – це свято культури і мистецтва, поєднання класичного вокалу, народної хореографії та сучасного музичного шоу!

Нам приємно дарувати вам радість!

Опубліковано в Афіша
Середа
23
травня
18:00

Серіал Школа (фан-зустріч)

Опубліковано в Афіша

БУДЬМО КОЗАКАМИ!

Музична програма для дітей

Козацький ансамбль пісні і танцю"Запорожці"

Художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь

       Анімаційна програма, веселі пісні, запальні танці, цікаві сюжетні замальовки,інтерактивні ігри у яскравій, динамічній програмі "Будьмо козаками"!

     Юні глядачі відчують себе справжніми козаками та козачками, поринуть в атмосферу національного духу і стануть безпосередніми учасниками театралізованого  дійства.

     Гарний святковий  настрій та позитивні емоції гарантовані усім: батькам, бабусям, дідусям та звичайно ж - дітлахам!

Квитки продаються в касі  філармонії та на сайтах filarmonic.zp.ua і musin.zp.ua

Телефон каси обласної філармонії:         236-44-67

Телефони білетної агенції   musin.zp.ua(061) 701-0-107

                                                                   (093) 701-0-107

                                                                   (098) 701-0-107

                                                                  (099) 701-0-107

Опубліковано в Афіша
Субота
19
травня
19:00

ДЖАЗ АМЕРИКАНСЬКИХ ВУЛИЦЬ

Купить билеты на концерт Джаз американських вулиць в Запорожье можно любым удобным для Вас способом: банковской картой VISA/MasterCard, WebMoney, наличными - через платежные терминалы или в театральных кассах в Запорожье, а также заказать билет с доставкой через нашу курьерскую службу.

19 травня на Вас чекає ексклюзивна програма від «джаз-мануш» колективу Urban Gypsy, який поєднує музику західних циган з джазовими ритмами 30-40-х років.

Цей вечір буде присвячений геніальному композитору та режисеру Вуді Аллену та "першій леді" джазу Еллі Фіцджеральд.

Ти маєш це почути!

 

Квитки продаються вкасі  філармонії та на сайтах filarmonic.zp.ua і musin.zp.ua

Телефон каси обласної філармонії:         236-44-67

Телефони білетної агенції   musin.zp.ua (061) 701-0-107

                                                                    (093) 701-0-107

                                                                   (098) 701-0-107

                                                                   (099) 701-0-107

Опубліковано в Афіша

У концертному залі ім. М.І. Глінки чекають на юних бандуристів з усієї країни!

     18 травня 2018 року відбудеться V Всеукраїнський конкурс-фестиваль «Хортицький Кобзар». Бандура – інструмент, на якому шістдесят п’ять струн, і аналога якому немає ніде в світі. Мелодії бандури живлять серця українців не одне століття. Проведення конкурсу-фестивалю у Запоріжжі не випадково, адже саме тут бандурне мистецтво має своє коріння та продовжує розвиватись і надалі. Тому, Всеукраїнський конкурс-фестиваль - унікальна нагода почути бандуристів з усіх куточків країни. Учасниками вже стали понад 250 молодих талановитих бандуристів від 6 до 16 років з 15 областей України.
      Конкурс-фестиваль «Хортицький Кобзар» - культурно-мистецька акція на честь Великого Кобзаря України Тараса Григоровича Шевченка. В знак в Конкурс-фестиваль «Хортицький Кобзар» це прекрасна нагода об’єднати усіх поціновувачів нерозгаданої таїни мелодій струн бандури, поспілкуватися, поділитися досвідом й продемонструвати майстерність гри на інструменті, який по праву вважають національним символом України.
   Тож, грай бандуро, весели серце українців! Нехай щастить всім учасникам конкурсу-фестивалю «Хортицький Кобзар»!


До зустрічі 18 травня цього року у концертному залі ім. М.І. Глінки

ПОЛОЖЕННЯ

   про V Всеукраїнський конкурс-фестиваль

«Хортицький Кобзар»

м.Запоріжжя

    Дата проведення: 18-19 травня 2018 року
    Місце проведення: 69006, м. Запоріжжя пр. Соборний,183, Концертний зал ім. М.І. Глінки, КЗ «Запорізька обласна філармонія» ЗОР
    Засновники та організатори: Національна спілка кобзарів України, Запорізька обласна державна адміністрація, Департамент культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, Департамент культури і туризму Запорізької міської ради, Національний заповідник «Хортиця», КЗ «Запорізька обласна філармонія» ЗОР та обласний осередок Національної спілки кобзарів України.
    Мета та завдання:

-            підтримка та розвиток української національної культури;

-          пропаганда традицій кобзарського виконавства;

-          пропаганда і популяризація творчості Т.Г.Шевченка;

-         популяризація національного інструменту бандури серед молоді та школярства;

-         підтримка та презентація кращих зразків української пісні;

-         надання пріоритету національному кобзарському духу, як складової частини патріотичного виховання молоді;

-         створення професійних колективів бандуристів та окремих виконавців.

5. Умови та порядок проведення:

У конкурсному прослуховуванні беруть участь окремі виконавці – учні музичних шкіл, шкіл мистецтв, загальноосвітніх шкіл з поглибленим вивченням музики, кобзарських шкіл, студій та виконавці-аматори.

Номінації:

1. Бандурист-вокаліст.

2. Бандурист-інструменталіст.

Вікові категорії:

1. Від 6 до 10 років (включно).

2. Від 11 до 13 років (включно).

3. Від 14 до 16 років (включно)

Для номінації бандурист-вокаліст репрезентується два різножанрові твори - один із творів повинен пропагувати творчість Т.Г.Шевченка, другий – за власним вибором. Для номінації бандурист-інструменталіст презентуються два різножанрові твори – перший твір повинен бути українського автора, другий – за власним вибором.

Загальна тривалість виступу – не більше 10 хвилин.

Порядок виступів на прослуховування встановлюється шляхом подачі заявок. Прослуховування проводиться публічно. Розподіл місць та премій серед учасників прослуховування визначається на засіданні журі відкритим голосуванням по кожній кандидатурі. Журі представлено професійними артистами, заслуженими та народними артистами України.

Учасники конкурсу нагороджуються спеціально встановленими дипломами, отримають презентаційний пакет, що міститиме сувеніри та друковану продукцію конкурсу-фестивалю.

Переможці конкурсу, які зайняли I, II, III та IV місця відповідно отримають звання Лауреатів та Дипломантів Всеукраїнського конкурсу-фестивалю «Хортицький Кобзар» спеціальні призи, грошові премії та подарунки.

У програмі конкурсу-фестивалю майстер-класи та творчі зустрічі. Кращі учасники приймуть участь у Гала-концерті.

Для всіх учасників буде організована культурна програма, що включає оглядову екскурсію Запоріжжям, відвідування Національного заповідника на          о. Хортиця. Участь у фотосесіях, які будуть проводитись під час конкурсу-фестивалю.

Для участі у конкурсі-фестивалі подаються такі документи:

-         заявка на участь у конкурсі-фестиваліза формою згідно з додатком;

-         ксерокопія паспорту (свідоцтва про народження), ідентифікаційний код учасника в електронному чи друкованому вигляді;

-         фотокартка гарної якості для виготовлення буклету                                            (в електронному вигляді)

Заявки на конкурс-фестиваль приймаються до 18 квітня 2018 року за адресою:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

    3.Фінансові умови:

Конкурс-фестиваль передбачає вступний внесок – 250 грн. з однієї особи та перераховується учасниками або відряджуючою стороною.У разі, якщо конкурсант бере участь в двох номінаціях, за участь у другій сплачується тільки 50% від суми.

Проїзд до місця проведення конкурсу-фестивалю здійснюється за рахунок учасників або відряджуючою стороною. Заїзд учасників починається з 17 травня.

Організатори фестивалю забезпечують проживання в готелі тільки учасникам, терміном - 1 доба.

    4.Адреса оргкомітету:

69001, м.Запоріжжя, вул. Тюленіна, 23,

Запорізький обласний осередок Національної спілки кобзарів України.

    5.Контактні телефони:

Голова Запорізького обласного осередку Національної спілки кобзарів України - Беженарь Ольга Петрівна, 067-803-72-12 (моб.), 061-236-99-77 (роб.),

236-44-46 (факс).

Член Запорізького обласного осередку Національної спілки кобзарів України – Іванісенко Валентина Іванівна 096-785-19-17 (адміністративні питання),

Начальник художнього відділу Запорізької обласної філармонії –

Дудка Тетяна Яківна 067-682-44-76.

 

 

Дане положення є офіційним запрошенням на участь

АНКЕТА-ЗАЯВКА

на участь

у V Всеукраїнському конкурсі-фестивалі

«Хортицький Кобзар»

м. Запоріжжя

 

Просимо заповнити заявку-анкету в електронному вигляді на одному аркуші без скорочень.

Інформація про учасника фестивалю:

Прізвище: …………………………. Ім'я: ……………………………………

По батькові: …………………………………………………………………..

Дата народження: число…..................місяць …………..…… рік …….……..

Вікова-категорія (за положенням)… …………………………………..….…

Номінація (за положенням)… …………..………………………………..…...

Інформація про навчальний заклад, який представляє учасник:

Найменування закладу………………………………………………....….…..

Місце знаходження закладу: індекс, область, місто, вулиця, будинок….…

……………………………………………………………………………….…

Телефон (код……)…………………….факс……………… е-mail…….….....

ПІБ викладача………………………………………………………………….

Телефон (код……)……………………………………….... е-mail…….….....

ПІБконцертмейстера (за необхідністю)……………………………………..

Програма учасника…………………………………………………………….

1.

2.

Хронометраж виступу:…………………………………………………….….

Досвід участі в конкурсах, змаганнях

……………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………

Кількість, людей, що супроводжують учасника………………………………….…

Потреба у проживанні…………………………………………………………………

Дата, точний час прибуття ………………………………………………………..….

Дата, точний час від’їзду………………………………………………………………

До анкети-заявки додається копія документу про народження учасника.

Заявку-анкету надсилати за адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.до 18квітня 2018 року

Запорізької обласної філармонії!

 

Опубліковано в Афіша

У концертному залі ім. М.І. Глінки чекають на юних бандуристів з усієї країни!

     18 травня 2018 року відбудеться V Всеукраїнський конкурс-фестиваль «Хортицький Кобзар». Бандура – інструмент, на якому шістдесят п’ять струн, і аналога якому немає ніде в світі. Мелодії бандури живлять серця українців не одне століття. Проведення конкурсу-фестивалю у Запоріжжі не випадково, адже саме тут бандурне мистецтво має своє коріння та продовжує розвиватись і надалі. Тому, Всеукраїнський конкурс-фестиваль - унікальна нагода почути бандуристів з усіх куточків країни. Учасниками вже стали понад 250 молодих талановитих бандуристів від 6 до 16 років з 15 областей України.
      Конкурс-фестиваль «Хортицький Кобзар» - культурно-мистецька акція на честь Великого Кобзаря України Тараса Григоровича Шевченка. В знак в Конкурс-фестиваль «Хортицький Кобзар» це прекрасна нагода об’єднати усіх поціновувачів нерозгаданої таїни мелодій струн бандури, поспілкуватися, поділитися досвідом й продемонструвати майстерність гри на інструменті, який по праву вважають національним символом України.
   Тож, грай бандуро, весели серце українців! Нехай щастить всім учасникам конкурсу-фестивалю «Хортицький Кобзар»!


До зустрічі 18 травня цього року у концертному залі ім. М.І. Глінки

ПОЛОЖЕННЯ

   про V Всеукраїнський конкурс-фестиваль

«Хортицький Кобзар»

м.Запоріжжя

    Дата проведення: 18-19 травня 2018 року
    Місце проведення: 69006, м. Запоріжжя пр. Соборний,183, Концертний зал ім. М.І. Глінки, КЗ «Запорізька обласна філармонія» ЗОР
    Засновники та організатори: Національна спілка кобзарів України, Запорізька обласна державна адміністрація, Департамент культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, Департамент культури і туризму Запорізької міської ради, Національний заповідник «Хортиця», КЗ «Запорізька обласна філармонія» ЗОР та обласний осередок Національної спілки кобзарів України.
    Мета та завдання:

-            підтримка та розвиток української національної культури;

-          пропаганда традицій кобзарського виконавства;

-          пропаганда і популяризація творчості Т.Г.Шевченка;

-         популяризація національного інструменту бандури серед молоді та школярства;

-         підтримка та презентація кращих зразків української пісні;

-         надання пріоритету національному кобзарському духу, як складової частини патріотичного виховання молоді;

-         створення професійних колективів бандуристів та окремих виконавців.

5. Умови та порядок проведення:

У конкурсному прослуховуванні беруть участь окремі виконавці – учні музичних шкіл, шкіл мистецтв, загальноосвітніх шкіл з поглибленим вивченням музики, кобзарських шкіл, студій та виконавці-аматори.

Номінації:

1. Бандурист-вокаліст.

2. Бандурист-інструменталіст.

Вікові категорії:

1. Від 6 до 10 років (включно).

2. Від 11 до 13 років (включно).

3. Від 14 до 16 років (включно)

Для номінації бандурист-вокаліст репрезентується два різножанрові твори - один із творів повинен пропагувати творчість Т.Г.Шевченка, другий – за власним вибором. Для номінації бандурист-інструменталіст презентуються два різножанрові твори – перший твір повинен бути українського автора, другий – за власним вибором.

Загальна тривалість виступу – не більше 10 хвилин.

Порядок виступів на прослуховування встановлюється шляхом подачі заявок. Прослуховування проводиться публічно. Розподіл місць та премій серед учасників прослуховування визначається на засіданні журі відкритим голосуванням по кожній кандидатурі. Журі представлено професійними артистами, заслуженими та народними артистами України.

Учасники конкурсу нагороджуються спеціально встановленими дипломами, отримають презентаційний пакет, що міститиме сувеніри та друковану продукцію конкурсу-фестивалю.

Переможці конкурсу, які зайняли I, II, III та IV місця відповідно отримають звання Лауреатів та Дипломантів Всеукраїнського конкурсу-фестивалю «Хортицький Кобзар» спеціальні призи, грошові премії та подарунки.

У програмі конкурсу-фестивалю майстер-класи та творчі зустрічі. Кращі учасники приймуть участь у Гала-концерті.

Для всіх учасників буде організована культурна програма, що включає оглядову екскурсію Запоріжжям, відвідування Національного заповідника на          о. Хортиця. Участь у фотосесіях, які будуть проводитись під час конкурсу-фестивалю.

Для участі у конкурсі-фестивалі подаються такі документи:

-         заявка на участь у конкурсі-фестиваліза формою згідно з додатком;

-         ксерокопія паспорту (свідоцтва про народження), ідентифікаційний код учасника в електронному чи друкованому вигляді;

-         фотокартка гарної якості для виготовлення буклету                                            (в електронному вигляді)

Заявки на конкурс-фестиваль приймаються до 18 квітня 2018 року за адресою:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

    3.Фінансові умови:

Конкурс-фестиваль передбачає вступний внесок – 250 грн. з однієї особи та перераховується учасниками або відряджуючою стороною.У разі, якщо конкурсант бере участь в двох номінаціях, за участь у другій сплачується тільки 50% від суми.

Проїзд до місця проведення конкурсу-фестивалю здійснюється за рахунок учасників або відряджуючою стороною. Заїзд учасників починається з 17 травня.

Організатори фестивалю забезпечують проживання в готелі тільки учасникам, терміном - 1 доба.

    4.Адреса оргкомітету:

69001, м.Запоріжжя, вул. Тюленіна, 23,

Запорізький обласний осередок Національної спілки кобзарів України.

    5.Контактні телефони:

Голова Запорізького обласного осередку Національної спілки кобзарів України - Беженарь Ольга Петрівна, 067-803-72-12 (моб.), 061-236-99-77 (роб.),

236-44-46 (факс).

Член Запорізького обласного осередку Національної спілки кобзарів України – Іванісенко Валентина Іванівна 096-785-19-17 (адміністративні питання),

Начальник художнього відділу Запорізької обласної філармонії –

Дудка Тетяна Яківна 067-682-44-76.

Дане положення є офіційним запрошенням на участь

АНКЕТА-ЗАЯВКА

на участь

у V Всеукраїнському конкурсі-фестивалі

«Хортицький Кобзар»

м. Запоріжжя

Просимо заповнити заявку-анкету в електронному вигляді на одному аркуші без скорочень.

Інформація про учасника фестивалю:

Прізвище: …………………………. Ім'я: ……………………………………

По батькові: …………………………………………………………………..

Дата народження: число…..................місяць …………..…… рік …….……..

Вікова-категорія (за положенням)… …………………………………..….…

Номінація (за положенням)… …………..………………………………..…...

Інформація про навчальний заклад, який представляє учасник:

Найменування закладу………………………………………………....….…..

Місце знаходження закладу: індекс, область, місто, вулиця, будинок….…

……………………………………………………………………………….…

Телефон (код……)…………………….факс……………… е-mail…….….....

ПІБ викладача………………………………………………………………….

Телефон (код……)……………………………………….... е-mail…….….....

ПІБконцертмейстера (за необхідністю)……………………………………..

Програма учасника…………………………………………………………….

1.

2.

Хронометраж виступу:…………………………………………………….….

Досвід участі в конкурсах, змаганнях

……………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………

Кількість, людей, що супроводжують учасника………………………………….…

Потреба у проживанні…………………………………………………………………

Дата, точний час прибуття ………………………………………………………..….

Дата, точний час від’їзду………………………………………………………………

До анкети-заявки додається копія документу про народження учасника.

Заявку-анкету надсилати за адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.до 18квітня 2018 року

Запорізької обласної філармонії!

Опубліковано в Афіша

Академічний театр музики, пісні і танцю

Зоряни

Кіровоградської обласної філармонії

         Академічний театр музики, пісні і танцю “Зоряни” Кіровоградської обласної філармонії - колектив, який об'єднав 35 високопрофесійних артистів. Творче кредо митців – відродити гармонію трьох складових: музики, пісні і танцю.

        У програмі концерту – народні та сучасні пісні, ліричні і жартівливі оркестрові мелодії, яскраві обрядові танці та музично-хореографічні композиції.

        Невід’ємною складовою успіху “Зорян” є балетна група колективу. “Злагодженість і віртуозність танцюристів, акробатичні трюки поряд з елегантністю, витонченістю” – так оцінили виступ “Зорян” під час гастролей у Франції, а музиканти оркестру відзначаються високою професійністю та блискучим виконанням.

            "Зорянам" аплодували глядачі 15 країн світу: Німеччини, Голландії, Франції, Польщі, Словаччини, Угорщини, тощо. На міжнародних конкурсах та фестиваляхколектив постійно отримує призові нагороди, а шанувальників їхнього таланту переповнюють позитивні емоції!

        У 2003 році за високу професійну майстерність театр музики, пісні і танцю "Зоряни" удостоєний почесного звання кадемічний".

Ціна квитка від 60 грн.

Опубліковано в Афіша

Мюзикл для дітей.

Події  дитячого мюзиклу про витівки Шапокляйки розгортаються у казковому місті Лад, яким правлять король Камертон і Королева Тоніка. В місті Лад панують спокій та гармонія,  впорядкованість та помірність. Але злу Шапокляйку це непокоїть. Вона виношує підступний план. Напередодні дня народження Принцеси Пісні Шапокляйка проникає у місто Лад, щоб посіяти в ньому Розлади, вкрасти ім'я Принцеси, приспати Короля з Королевою і правити музичним Королівством.

Хто ж врятує місто Лад від Шапокляйки? Про це юні глядачі дізнаються переглянувши мюзикл для дітей «Витівки Шапокляйки в місті Лад». 

Крім пригодницького сюжету мюзикл носить пізнавальний характер.   Артисти Запорізької обласної філармонії познайомлять юних глядачів з цікавими музичними термінами та запросять до чарівного світу   казки.

Автор та постановник заслужений працівник культури України Алла Ходакова.

Квитки продаються в касах обласної філармонії та білетної агенції musin.zp.ua

Телефон каси обласної філармонії:         236-44-67

Телефони білетної агенції   musin.zp.ua(061) 701-0-107

                                                                   (093) 701-0-107

                                                                   (098) 701-0-107

                                                                   (099) 701-0-107

Опубліковано в Афіша

Мюзикл для дітей.

Події  дитячого мюзиклу про витівки Шапокляйки розгортаються у казковому місті Лад, яким правлять король Камертон і Королева Тоніка. В місті Лад панують спокій та гармонія,  впорядкованість та помірність. Але злу Шапокляйку це непокоїть. Вона виношує підступний план. Напередодні дня народження Принцеси Пісні Шапокляйка проникає у місто Лад, щоб посіяти в ньому Розлади, вкрасти ім'я Принцеси, приспати Короля з Королевою і правити музичним Королівством.

Хто ж врятує місто Лад від Шапокляйки? Про це юні глядачі дізнаються переглянувши мюзикл для дітей «Витівки Шапокляйки в місті Лад». 

Крім пригодницького сюжету мюзикл носить пізнавальний характер.   Артисти Запорізької обласної філармонії познайомлять юних глядачів з цікавими музичними термінами та запросять до чарівного світу   казки.

Автор та постановник заслужений працівник культури України Алла Ходакова.

Квитки продаються в касах обласної філармонії та білетної агенції musin.zp.ua

Телефон каси обласної філармонії:         236-44-67

Телефони білетної агенції   musin.zp.ua(061) 701-0-107

                                                                   (093) 701-0-107

                                                                   (098) 701-0-107

                                                                   (099) 701-0-107

Опубліковано в Афіша
Сторінка 1 із 2