• Академічний симфонічний оркестр

  • __Академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці"

  • Джаз-квартет «Music men»

  • Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 26 квітня 2018 — Запорізька обласна філармонія

    Програма стане безмежним океаном музики й гармонії! А відкриється цей неймовірний симфонічний калейдоскоп Сюїтою Густава Холста «Планети» у поєднанні з новітнім лазерним шоу від творчої майстерні "Оригінальне світло", що створить ефект присутності в самому серці нашої галактики.
        Сучасний монументальний твір «Планети» складається з 7-ми частин, відповідно до кількості планет у сонячній системі (окрім Землі). Глибокі, проникливі мелодії описують красу, велич і піднесеність Всесвіту.
       Ненав'язлива, легка для сприйняття мова сюїти, поєднує в собі все найкраще, що існувало на межі XIX-XX століть в англійській, австро-німецькій, французькій та, що цікаво, слов'янській музиці. Чарівна, піднесена – вона справляє невимовне враження на слухачів. Завдяки цьому музичні цитати з "Планет" ми так часто чуємо в багатьох інших мистецьких роботах. Наприклад, "Планети" рясно цитуються в саундтреку до всесвітньовідомої кінострічки "Зоряні війни".

Запрошуємо всіх поринути у загадкові й неосяжні простори космосу.

Учасники: академічний симофонічний оркестр. Диригент - народний артист України Вячеслав Редя.

Вокальний ансамбль під керівництвом Оксани Братцевої.

Опубліковано в Афіша

Зануритись у безмежні переливи романтичної музики, почути ніжні та неосяжні, глибокі та душевні звуки роялю у камерній атмосфері повсякденного вечора запоріжці змогли 24 квітня 2018 року у Концертному залі ім. Глінки Запорізької обласної філармонії на концерті солістки Національної філармонії України, народної артистки України Людмили Марцевич.

Відкрив концертну програму глибокий та філософський твір видатного німецького композитора Й. С. Баха (у перекладенні для фортепіано відомого італійського композитора Ф. Бузоні) – Чакона зі скрипкової партити ре-мінор, який наштовхував на піднесені роздуми, заглиблення у сферу буття і місце людини у цьому дивовижному світі. Релігійні почуття композитора цілком передає характер твору.

Після барокової музики світлим, життєрадісним промінчиком пролунала Фантазія ре-мінор В. А. Моцарта. Українські композитори ХХ століття отримали визнання не тільки як майстри хорового письма, але й як знавці камерних жанрів. Так, на слухачів чекали ліричні наспівні Дві прелюдії Л. Ревуцького, що були навіяні образами мальовничої української природи. І завершили перший відділ концерту Три експромти (тв.90) першого романтика, відомого німецького композитора Франца Шуберта. Кришталеві переливи налаштували на романтичний лад публіку та підготували до подальшого сприйняття витончених фортепіанних мініатюр.

Людмила Марцевич є концертуючою піаністкою, яка була визнана однією з кращих виконавців музики Шопена. Тому не дивно, що весь другий відділ концерту був присвячений творам видатного польського композитора, неперевершеного майстра фортепіанних мініатюр Фридеріка Шопена. Слухачі насолоджувались ніжними, співочими, витонченими, пристрастними та піднесеними, бурхливими та споглядальними мелодіями. Людмила Марцевич виконала такі шедеври світової музики, як Балада №3 (ля-бемоль мінор), Ноктюрни (сі-бемоль мінор, фа мажор), Мазурки тв.24 (соль мажор, до мажор, сі-бемоль мінор) та Скерцо №2 (сі-бемоль мінор). Публіка довго не відпускала піаністку, дякуючи гучними оплесками, і стоячи викликала «на біс». Прекрасним доповненням до програми стало виконання на біс Вальсу до-дієз мінор Ф.Шопена.

Визнана артистка продемонструвала глибоку музикальність, проникливість, пластичність рухів, чим підкорила запоріжців та доторкнулась до струн кожної душі. Глядачі не стримували емоцій та висловлювали вдячність та захоплення від прекрасної музики та професійного виконання. Людмила Марцевич, у свою чергу, подякувала адміністрації Запорізької обласної філармонії за теплий прийом, увагу та добрі творчі стосунки з Національною філармонією України.

Опубліковано в Новини