• Академічний симфонічний оркестр

  • __Академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці"

  • Джаз-квартет «Music men»

  • Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Фільтрувати матеріали за датою: червня 2018 — Запорізька обласна філармонія

Шановні друзі та колеги!

Дорогі українці!

Колектив

Запорізької обласної філармонії

щиро вітає вас із загальнодержавним святом –

Днем Конституції України

     Основний Закон, прийнятий 22 роки, навіки закарбував волю українців жити у власній суверенній та соборній країні.Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.

     Впевнені, що громадянська злагода – найважливіше досягнення нашого суспільства, запорука позитивних змін та імплементації у європейський простір.

    Пам׳ятаємо, що національне мистецтво – це багатовікове надбання нашого народу, автентична культура – це джерело народних традицій, а їх розвиток і підтримка – це запорука подальшого процвітання розвинутої та незалежної європейської держави.

     Від усього серця бажаємо вам міцного здоров'я та творчого натхнення, добробуту і затишку у ваших родинах, мудрості і далекоглядності, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону нашої Вітчизни – народовладдя, гуманізму та законності.

     Тож, давайте разом формувати вільне, справедливе, солідарне суспільство, потужну та заможну державу, що побудована на основах демократії!

     Хай завжди небо буде мирним та сонячним, а у домівках панує спокій та достаток!

     Хай квітне Україна!

 


За дорученням колективу,

з повагою

генеральний директор,

заслужений працівник

культури України                                                      Ірина Конарева

Опубліковано в Новини

Сайт Запорізької обласної ради

Публікація 21.06.2018

Голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак подякував держслужбовцям Запорізької області за плідну працю в інтересах громади

 

Напередодні професійного свята та з нагоди 100-річчя запровадження державної служби в Україні, в концертному залі Запорізької обласної філармонії відбулися урочистості, в яких взяли участь голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак та його заступник Владислав Марченко.

Вітаючи держслужбовців, які працюють у державних установах області, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак поділився своїми спогадами про початок трудової діяльності, власне, на державній службі:

- Я пам’ятаю з чого починав свій перший робочий день у житті як держслужбовець - з присяги на вірність служіння народу України. Це дуже відповідальна місія і я знаю, як нелегко працювати в умовах творення молодої держави. В країні відбуваються зміни, які, я впевнений, дозволять нашій державі посісти достойне місце в єдиній родині Європейських держав. І рушіями цих змін є саме держслужбовці. Дякую вам за відданість справі й інтересам громади, - зауважив  Григорій Самардак.

Голова Запорізької обласної ради від імені всього депутатського корпусу подякував також працівникам обласної державної адміністрації за співпрацю із органами місцевого самоврядування у реалізації державних та обласних програм розвитку.

Разом з побажаннями міцного здоров’я, професійного росту та гідної оцінки своєї праці з боку держави та суспільства, Григорій Самардак вручив кращим працівникам нагороди та грамоти за плідну працю й віддану службу.

Завершились урочистості концертною програмою у виконанні артистів філармонії та академічного козацького ансамблю «Запорожці».

Посилання на сайт: http://zor.gov.ua/content/golova-zaporizkoyi-oblasnoyi-rady-grygoriy-samardak-podyakuvav-derzhsluzhbovcyam-zaporizkoyi

Опубліковано в ЗМІ про нас

     21 червня у концертному залі ім.М.І.Глінки пройшли урочисті заходи з нагоди Дня державної служби. Відмінністю  цьогорічних урочистостей було відзначення 100-річчя запровадження цього державного інституту в Україні. Саме тому  День державної служби блув покликаний вкотре підкреслити визначальну роль держави у розвитку українського суспільства.
     Урочистості з нагоди професійного свята відкрив академічний ансамбль пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії, виконавши Гімн України.  Державних службовців області привітали голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, заступник міського Запорізького міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолій Пустоваров.
     Костянтин Іванович перш за все зачитав вітання державним службовцям області від Президента України Петра Порошенка та подякував усім за сумлінну службу і командний дух на благо процвітання країни.
Очільники відзначили провідну роль державних службовців, на яких покладено надзвичайно важливу місію, адже саме вони є виразниками ініціатив та інтересів простих людей на державному рівні. Від професіоналізму і чесності кожного державного службовця, їх відношення до людей, вміння швидко і якісно приймати управлінські рішення, залежить рівень довіри до влади в цілому.
      Григорій Самардак та Анатолій Пустоваров побажали державним службовцям міцного здоров’я, впевненості у завтрашньому дні, виваженості, витримки та належного виконання посадових обов’язків і у подальшій діяльності, а від життя – лише радості та задоволення.
    Після урочистого відзначення кращих представників професії всіх присутніх чекав творчий подарунок - концерт провідних колективів та артистів Запорізької обласної філармонії. Із побажаннм багатьох років  процвітання на благо могутньої держави Україна від імені усього колективу Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою глядачам представили яскраву програму.
     Вишуканості концертній програмі додав виступ струнного квартету філармонії. Прозвучали композиції Лео Деліба «Дует квітів» з опери «Лакме» та Джакомо Ферілі «Одне велике коханя», солістами виступили -  Юлія Якса, Вікторія Шестакова та Микола Квєтков.
     Ансамбль бандуристів «Божена» в черговий раз дивував незвичним звучанням українського народного інструменту. Разом з артистом академічного симфонічного оркестру Сергієм Новіковим (пан-флейта) ансамбль виконав композицію Джеймса Ласта «Одинокий пастух».
     Порадували патріотичним настроєм та відомими українськими хітами Поліна Гонтарь, Юлія Якса, Тетяна Лаврик, Богдан Хижняк та Герман Романченко.
   Впевнені, що тільки спільними зусиллями ми подолаємо труднощі сьогодення та забезпечимо краще майбутнє України!

Опубліковано в Новини

     Літо – це прекрасна пора не тільки для фізичного відпочинку, але і для культурного. Хоча концертний сезон вже добіг кінця, Запорізька обласна філармонія продовжує радувати своїх шанувальників кращими зразками академічної музики. 15 червня 2018 року у концертному залі ім. М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії відбувся концертакадемічного симфонічного оркестру «Шедеври класики та Голівуду». Щоб поділитися досвідом та отримати новий до Запоріжжя завітав головний диригент Харківського Національного театру опери і балету, лауреат міжнародних конкурсів – Дмитро Морозов. Така практика гастролей як для оркестру, так і для диригента давно впровадилася на Україні і має позитивний результат. Адже, робота керівника з колективом – це взаємне збагачення новими знаннями, цікавими відкриттями, дуже важлива практика для власного розвитку і самовдосконалення обох сторін. Диригент володіє високим професіоналізмом, точністю рухів, музикальністю; яскрава емоційність поєднується в його роботі зі стриманістю і стрункістю. У свою чергу, академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії продемонстрував високий рівень професіоналізму і вміння працювати з різними музичними напрямками. А концертний репертуар цього літнього вечора дійсно вражав своїм різноманіттям: це були і світові шедеври академічної музики, і зовсім протилежні зразки – кіномузика. Серйозні, глибокі, сповнені драматизму і протиріч твори Дж. Верді, Ш. Гуно, К. Сен-Санса, Д. Шостаковича та Дж. Гершвіна зуміли поєднатися з відомими шлягерами. Зворушливі та ніжні мелодії з кінофільмів «Титанік», «Memory» у поєднанні з українською піснею «Чарівна скрипка» І. Поклада збудили найкращі почуття в серцях глядачів, а яскрава і запальна п'єса «Жара»  з мюзіклу «Цілуй мене, Кет!» дійсно «дала жару» своїм енергійним настроєм.
     Справжньою прикрасою концертної програми стала участь солістки Національного академічного театру  оперети, заслуженої артистки України Олени Ширяєвої. Виконавиця володіє яскравим, насиченим тембром голосу, технічною досконалістю та артистизмом.
     Цікаву інформацію про історію створення деяких творів та їх незвичну подальшу долю розповіла ведуча концерту – заслужений працівник культури України Алла Ходакова.
     Не дивлячись на літню спеку і період відпусток, чимало городян знайшли час для насолоди прекрасною музикою. Глядачі були у захваті від програми концерту та виконання музикантів, тому довго дякували гучними оплесками і викликали артистів «на біс».
     А вже 7 липня запрошуємо всіх на одну з найулюбленіших програм публіки «Музика кіно» академічного симфонічного оркестру о 18.00 у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії, головний диригент – народний артист України Вячеслав Редя!

Опубліковано в Новини
Понеділок
18
червня

СМИЧОК, ЩО СХОЖИЙ НА ШПАГУ!

Газета "Запорізька правда" № 22 (23809) від 14 червня 2018 року

Опубліковано в ЗМІ про нас
П'ятниця
15
червня
18:00

ШЕДЕВРИ КЛАСИКИ ТА ГОЛІВУДУ

     15 червня на сцені концертного залу імені М.І. Глінки – справжній калейдоскоп музичних жанрів у виконанні академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії!

     За диригентським пультом – Дмитро Морозов (Харків), солістка – заслужена артистка України Олена Ширяєва (сопрано, Київ).

     Дмитро Морозов належить до тих творчо обдарованих особистостей, у яких органічно поєднуються високий професіоналізм, самобутній стиль і манера диригування, досконала техніка та яскравий сценічний артистизм.

     Незабутній вокал Олени Ширяєвої вже підкорив публіку в багатьох містах України та зарубіжжя, зокрема і Запоріжжя. До репертуару артистки входять арії з опер та оперет, романси, вокальні твори Равеля, Верді, Глінки, Рахманінова, Чайковського, Вагнера та інших композиторів, арії з мюзиклів, кращі зразки світової естради, включаючи джазові стандарти.

    У програмі «Шедеври класики та Голівуду» прозвучать як світові оперні шедеври Дж. Гершвіна, Ш. Гуно, К. Сен-Санса, так і сучасні музичні твори Л. Веббера, Дж. Горнера, Р. Роджерса.

     Артисти – завжди бажані гості у Запорізькій філармонії, улюбленці багатьох шанувальників елегантної музики – подарують запоріжцям незабутній музичний вечір.

Опубліковано в Афіша

     Щороку третьої неділі червня в Україні з професійним святом вітають людей, які все своє життя оберігають наше здоров'я і дарують радість одужання – медичних працівників. Вже традиційно, колектив Запорізької обласної філармонії радо вітав у себе в гостях представників найгуманнішої професії. Напередодні свята – 14червня у концертному залі імені М.І. Глінки пройшли урочистості та святковий концерт з нагоди Дня медичного працівника.

     Із найщирішими побажаннями до всіх, хто присвятив своє життя почесній місії – стояти на варті здоров'я, звернулися голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак та міський голова Володимир Буряк. Очільники привітали присутніх зі святом, подякували за кожен день невтомної праці, зазначивши про важкість роботи в умовах реформи, побажали всім міцного здоров׳я та нових здобутків на благо розвитку вітчизняної медицини.

     За багаторічну сумлінну працю в системі охорони здоров'я, високий професіоналізм, відданість, активну громадську позицію та з нагоди Дня медичного працівника кращих фахівців відзначили Почесними нагородами від Запорізької обласної ради, Запорізької обласної державної адміністрації та Запорізької міської ради.

     Багато теплих та щирих слів на адресу гостей прозвучало від директора Департаменту охорони здоров'я Запорізької обласної державної адміністрації Вікторії Клименко та голови Запорізької обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України Ірини Бальченко. Керівники нагородили колег Почесними грамотами Департаменту охорони здоров׳я Запорізької обласної державної адміністрації й Запорізького обласного комітету профспілки працівників охорони здоров׳я.

    Висловлюючи повагу і шану людям, які повертають надію, надихають на перемогу над хворобою та дарують радість життя, колектив Запорізької обласної філармонії підготував яскраву святкову концертну програму. Музичним подарунком вірних клятві Гіппократа вітав академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії під керівництвом головного диригента, народного артиста України В'ячеслава Реді.

    В концертній програмі прозвучали відомі класичні твори та мелодії із улюблених кінофільмів «Циган», «Рожева Пантера», «Список Шиндлера», «Пірати Карибського моря» та інші. Знайомі серцю твори навіювали приємні спогади та створювали приємну атмосферу. Разом із оркестром свій талант медпрацівникам презентувала гостя із столиці – заслужена артистка України Олена Ширяєва (сопрано), виконавши неперевершену Арію Сільви із опери «Сільва» І. Кальмана та ніжну і ліричну пісню «Чарівна скрипка» І. Поклада. Під час концерту в якості солістів з оркестром свою майстерність продемонстрували артисти академічного симфонічного оркестру Олена Кочерга (флейта), Сергій Новіков (пан-флейта), Ігор Небогін (саксофон), Ярослав Ревуцький (скрипка). Ведучі заходу – Юлія Дар'їна та Микола Петюк.

     Всі слухачі отримали неймовірну насолоду від блискучого виконання прекрасних композицій. Після кожного виступу глядачі нагороджували артистів бурхливими оваціями. Свято відбулося на високому професійному рівні, подарувавши присутнім багато позитивних емоцій та незабутніх спогадів від мистецького заходу.

     Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою щиро вітає всіх представників медичної галузі з професійним святом. Зичимо міцного здоров’я, успіхів, наснаги, достатку та доброго настрою. Всіх благ!

Опубліковано в Новини

Сайт Запорізької обласної ради

Публікація 14.06.2018

Григорій Самардак привітав лікарів з професійним святом

Напередодні Дня медичних працівників в концертному залі Запорізької обласної філармонії вшанували працівників медичних закладів області.  Голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак подякував запорізьким лікарям за професіоналізм та відданість служінню людям.

- Ви піклуєтеся про найцінніше, що є у людини, - її здоров’я та життя. Лікар – професія небайдужих людей, які заслуговують на повагу та шану суспільства, - підкреслив голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак. – Часто буває, лікаря згадують тільки тоді, «коли болить», а найдорожча освіта поки що не конвертується у найвищу заробітну платню. А працюєте ви цілодобово, іноді й без вихідних. В складних умовах, в тому числі й під час бойових дій, сьогодні ще й в непрості часи реформування. Від імені всього депутатського корпусу хочу подякувати вам за працю і побажати поваги з боку суспільства, гідної оцінки праці, стабільності й міцного здоров’я, - звернувся голова обласної ради до присутніх в залі медиків.

Він також подякував ветеранам галузі, які все своє життя присвятили медицині, науковцям, педагогам, які виховують нове покоління  лікарів, всім працівникам галузі охорони здоров’я.

Багаторічну працю та досягнення найкращих з лікарів області та колективи комунальних медичних закладів відзначили нагородами й грамотами Запорізької обласної ради.

Посилання на сайт: http://zor.gov.ua/content/grygoriy-samardak-pryvitav-likariv-z-profesiynym-svyatom

Опубліковано в ЗМІ про нас

ИНДУСТРИАЛЬНОЕ ЗАПОРОЖЬЕ

Анастасия Каратеева

Публикацмя 14.06.2018

В Запорожской областной филармонии медики принимали поздравления от представителей власти

В честь дня медицинского работника, который традиционно отмечается в третье воскресенье июня, состоялось торжественное мероприятие. Поздравления принимали сотрудники разных медучреждений Запорожской области.

медики приняли поздравления  

С теплыми словами к присутствующим обратились председатель Запорожской облгосадминистрации Константин Брыль, председатель Запорожского областного совета Григорий Самардак, мэр Запорожья Владимир Буряк. Первые лица области и города также вручили работникам сферы здравоохранения знаки отличия и грамоты.

мэр Запорожья Владимир Буряк наградил медиков 

— Приємно сьогодні стояти на цій сцені і звертатися до професіоналів, які кожен день працюють на благо людей, — отметил Владимир Буряк. — І це стосується не тільки лікарів, але й технічних співробітників. Хочу всіх привітати та побажати вам здоров’я, енергії та щастя. У Запоріжжі працює більше шести тисяч медичних працівників і завдання влади  — забезпечувати їх гідними умовами праці. А ще дуже важливо — заохочувати молодих працівників. Саме за молодими спеціалістами майбутнє всієї медичної галузі.

Среди награжденным мэром медиков, грамотой была отмечена главный врач центра первичной медико-санитарной помощи № 2 Людмила Стецюк:

Людмила Стецюк Очень приятно получать такие грамоты, но еще приятнее, что нам уделяют внимание и наш труд ценят. Я от всей души поздравляю наших медработников с праздником. Хочу сказать, что они герои, ведь работают за небольшую зарплату в очень тяжелое время. Желаю всем здоровья, финансового благополучия и послушных пациентов, которые бы выполняли ваши предписания. Пусть все будут здоровы! А еще — напоминаю запорожцам о необходимости приходить и подписывать декларации со своими семейными врачами. 

Со сцены также к присутствующим обратилась директор департамента здравоохранения ОГА Виктория Клименко, которая тоже вручила медикам почетные грамоты.

Виктория Клименко вручила грамоты департамента здравоохранения Запорожской ОГА 

После официальных поздравлений гостей ждал праздничный концерт от артистов филармонии.
концерт в филармонии 

Фото Александра Прилепы

ссылка на сайт: http://iz.com.ua/foto/zaporozhskih-vrachey-uzhe-nachali-pozdravlyat.html

Опубліковано в ЗМІ про нас

Сайт запорізької обласної державної адміністрації

Публікація 14.06.2018

З нагоди Дня медичного працівника, який відзначається наступної неділі, відбулися урочисті збори в концертній залі ім. М.І. Глінки. З професійним святом запорізьких медиків привітав та подякував за врятовані життя та здоров’я голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

- День медичного працівника, встановлений Указом Президента України з червня 1994 року, - це особлива дата, яка стосується всіх нас, оскільки з першої хвилини життя ми постійно користуємося медичними послугами. В Запорізькій області медичну допомогу населенню надають 153 медичні заклади, працює в області понад 31 тисяча медичних працівників, з них близько 5 500 лікарів, понад 12 тисяч молодших спеціалістів з медичною освітою, понад 7 тисяч молодшого медичного персоналу, близько 7 тисяч провізорів, фармацевтів та іншого обслуговуючого персоналу. Сьогодні медична галузь завдяки вашому професіоналізму, неймовірним зусиллям, особистій відповідальності та громадянському сумлінню надає  населенню лікувально-профілактичну допомогу та послуги, поєднуючи досягнення медичної науки з щирою турботою і вболіванням за здоров'я кожного свого пацієнта. Чимало закладів охорони здоров’я області заслужено користуються високим суспільним авторитетом, викликають довіру і дають надію сотням тисяч людей, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

З нагоди свята очільник регіону вручив відзнаки кращим медичним працівникам лікувальних установ області. Медаллю «За розвиток Запорізького краю»  нагороджено завідувача лабораторії хронічного гемодіалізу центру трансплантації та хронічного гемодіалізу Запорізької обласної клінічної лікарні Світлану Корнєєву. Почесними грамотами облдержадміністрації нагороджено: колектив відділення рентгенангіографії та ендоваскулярної хірургії Запорізької обласної клінічної лікарні, завідувач відділення Роміні Торія; акушерку обласного перинатального центру Валентину Бессараб; доцента кафедри урології Запорізької медичної академії післядипломної освіти Міністерства охорони здоров’я України, кандидата медичних наук Олександра Бурназа; сестру медичну палатну травматологічного відділення Приморської центральної районної лікарні Раїсу Гузь; біолога  клініко-діагностичної лабораторії спеціалізованої медико-санітарної частини №1 Міністерства охорони здоров’я України Ольгу Дєтскову та завідувача дитячого відділення загальної хірургії Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні Геннадія Радченка.

За даними Департаменту охорони здоров'я ОДА,  на 1 червня 2018 року в Запорізькій області медичну допомогу населенню надають 153 медичних заклади з потужністю 37421 відвідування у зміну на 13715 ліжок цілодобового перебування хворих у стаціонарі, а саме: міських закладів – 47 з потужністю 18303 відвідування у зміну на 5508 ліжок цілодобового перебування хворих; районних закладів – 55 з потужністю 14590, на 3032 ліжка; обласних – 51 з потужністю 4528, на 5175 ліжок.

Мережа первинної медико-санітарної допомоги Запорізької області у 2017 році була представлена: 40 центрами первинної медико-санітарної допомоги. У їх склад наприкінці 2017 року входили: 282 амбулаторії загальної практики - сімейної медицини; 355 ФАПів/ФП. У районах Запорізької області первинна медико-санітарна допомога надавалася в 29 ЦПМСД. Для надання вторинної медичної допомоги в області працюють 54 заклади охорони здоров’я з ліжками цілодобового перебування хворих у стаціонарі.

Нині в Запорізькій області створено п’ять  госпітальних округів,  Це Запорізький, Бердянський, Мелітопольський, Пологівський та Василівський округи, до яких входять і об’єднані територіальні громади. В 2018 році заплановано будівництво 22 нових амбулаторій.

Крім цього, облдержадміністрацією підписано Угоду про позику між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку про участь у реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей на 2015 – 2019 роки». Участь у проекті передбачає співфінансування за рахунок коштів місцевого бюджету у розмірі 10 % від виділеної суми коштів проекту - 4 млн. дол. США. Кошти Світового банку планується спрямувати на зміцнення та розвиток первинної медико-санітарної допомоги в Запорізькій області для покращення ситуації з профілактики, ранньої діагностики та лікування серцево-судинних захворювань та вдосконалення медичної допомоги хворим із захворюваннями системи кровообігу у Запорізькій області. За рахунок виділених коштів у 2016 році проведено закупівлю мультимедійного обладнання для 32 центрів первинної медико-санітарної допомоги, що дозволило розпочати розвиток телемедицини та впровадити дистанційне навчання сімейних лікарів та керівників центрів первинної медико-санітарної допомоги.

У рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей на 2015–2019 роки» в Запорізькій області регіональним планом модернізації мережі первинної медичної допомоги передбачено створення належних умов для розвитку електронної охорони здоров’я (eHealth) шляхом закупівлі медичної інформаційної системи (МІС) та комплексної системи захисту інформації (КСЗІ), технічного оснащення робочого місця лікаря первинної ланки, без яких неможливе впровадження нового механізму фінансування закладів охорони здоров’я та підписання угод з Національною службою здоров’я України. Комп’ютером буде забезпечено 200 робочих місць лікарів, які будуть об’єднані  в спільну мережу закладів охорони здоров’я за допомогою WiFi роутера.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Посилання на сайт: http://www.zoda.gov.ua/news/41319/medichni-pratsivniki-regionu-priymajut-vitannya-z-profesiynim-svyatom.html#.WyNadikAd1U.facebook

Опубліковано в ЗМІ про нас
Сторінка 1 із 3