• Академічний симфонічний оркестр

  • __Академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці"

  • Джаз-квартет «Music men»

  • Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Фільтрувати матеріали за датою: квітня 2019 — Запорізька обласна філармонія
Понеділок
29
квітня
18:00

КОНЦЕРТ ОРГАННОЇ МУЗИКИ

      КОНЦЕРТ ОРГАННОЇ МУЗИКИ. Солісти – народний артист України Володимир Кошуба (орган), заслужена артистка України Катерина Баженова (фортепіано)

      Музика – це насолода для слуху та піднесення для душі.

      Коли звучить орган – душа радіє і все навкруги затихає: природа насолоджується магічними звуками величного інструменту. Завдяки своїм немаленьким розмірам, широкому діапазону звукових частоті багатству тембрів  орган займає перше місце серед усіх музичних інструментів і по праву називається "королем інструментів".

      Традиційно на Великодні свята Запорізька обласна філармонія продовжує дарувати незабутні зустрічі з органною музикою. Насолодитися прекрасним звучанням запрошуємо 29 квітня о 18. 00 у концертному залі імені М. І. Глінки!

      За пультом органу – кращий органіст країни, народний артист України, президент Всеукраїнської асоціації органістів та органних майстрів, соліст Національного будинку органної та камерної музики України Володимир Кошуба. Разом із музикантом свій талант та майстерну гру на фортепіано продемонструє солістка Національного будинку органної музики, заслужена артистка України Катерина Баженова. Такий яскравий тандем музикантів вже підкорив тисячі слухачів по всіх Україні, а тепер настала черга і запоріжців.

     На глядачів чекає вишукана концертна програма, в якій прозвучать твори композиторів Каміля Сен-Санс, Габріеля Форе, Олександра Гільманна, Ріхарда Штрауса, Антоніна Дворжака, а також неймовірний Гімн «Моїй душі добре» Філіпа Блісса, Парафраз на тему Сонати № 14 Людвіга ван Бетховена (Місячна) Томаса Вільямса, Парафраз на тему концерту Сергія Рахманінова № 2. Джона В.Дюка.                                                                                                

    Кращий музичний подарунок на Великдень – це концерт органної музики!

    Такий концерт просто неможливо пропустити!

    Квитки на кращі місця купуйте заздалегідь!

Опубліковано в Афіша
П'ятниця
26
квітня

CARMINA BURANA

Опубліковано в Новини
Четвер
25
квітня
18:00

KARL ORFF. CARMINA BURANA

Гімн Фортуні-володарці світу,

ода радості, любові і весни

         Понад 80 років сценічна кантата Карла Орфа тріумфально крокує кращими сценами Європи, підкорюючи серця меломанів. Цей твір складний, масштабний і нетривіальний.

         Структура твору ґрунтується на ідеї обертання Колеса Фортуни. Малюнок цього колеса Карл Орф винайшов на першій сторінці оригінального збірника середньовічних пісень, який і надихнув композитора. На ободі колеса були написані чотири фрази: "Я правлю. Я правив. Моє правління закінчилося. Я буду правити". Музична драматургія "Карміна Бурана" - це повний оберт колеса долі. Колесо Фортуни для кожного запущено вже з народження і ніхто не має влади зупинити його рух.

         В основу цього грандіозного твору покладено 250 віршів і пісень мандрівних поетів ХІІІ ст., написаних латинською, старонімецькою та старофранцузською мовами.

         З першоджерела Орф взяв 24 пісні, змонтував їх, залишивши недоторканим латинський текст, і створив драматургічну композицію з 3-х частин: "Весна", "В таверні" і "Про любов".

         Найбільш відомою є хорова композиція "О, Фортуна!", яка містить музичне зерно всієї кантати з характерною для композитора мелодією, гармонією, фактурою і втілює основну думку - про всевладдя долі. Вона відкриває і завершує твір. Саме від Фортуни залежить доля людей.

         Цей твір ніколи не втратить своєї актуальності,і в кожному новому столітті він набуватиме нового особливого змісту.

Опубліковано в Афіша
Середа
24
квітня
19:00

Estas Tonne

Опубліковано в Афіша
Середа
24
квітня

Скрипка +рояль

     Коли люди розуміють один одного з півслова та, навіть, з пів звуку – це довершене поєднання. У музичному житті таке розуміння народжує суто професійні, гармонійні дуети. Саме такі якості сповна присутні в творчому тандемі соліста Запорізької обласної філармонії, лауреата Міжнародного конкурсу Володимира Галіченка (скрипка) та Дипломанта міжнародних конкурсів Галини Ушакової (фортепіано, Польща). У такому складі прекрасне поєднання чарівних звуків скрипки та фортепіано милують слух справжніх шанувальників камерної музики вже більше 20 років.
     23 квітня у концертному залі ім. Глінки Запорізької обласної філармонії музиканти подарували запоріжцям та гостям міста прекрасний концерт «Скрипка + рояль». Неймовірне співзвуччя  ніжного голосу скрипки та багатогранності фортепіано заворожує слухачів з перших звуків, особливо коли музика звучить у виконанні справжніх професіоналів.
     Цей неперевершений дует знайомий запорізькому глядачеві. Вже неодноразово на сцені філармонії лунали всесвітньовідомі мелодії у виконанні скрипки та роялю, а Володимир Галіченко радує ще й своїми сольними концертами. Талановитий музикант та яскрава особистість Галина Ушакова родом із міста Дніпро, але останні роки проживає у Польщі, де веде активну концертну та викладацьку діяльність.
     У програмі концерту прозвучали світові шедеври Йоганна Себастьяна Баха, Людвіга ван Бетховена, Ніколо Паганіні, Петра Чайковського, твори запорізької композиторки Ганни Хазової та інші.
     Роки плідної концертної діяльності створили бездоганну ансамблеву злагодженість, технічну досконалість та звичайно, неперевершену музикальність виконавців.
     Після закінчення концерту ще довго не стихали гучні оплески, а захоплені чарівною музикою глядачі щиро дякували артистам. Тепла атмосфера «Скрипка + рояль», досконала гра артистів та прекрасна музика стали гарним культурним відпочинком.
     А 25 квітня Запорізька обласна філармонія запрошує всіх на грандіозну прем'єру – неймовірну кантату для хору, оркестру та солістів «Carmina Burana» одного з видатних майстрів сучасного музичного театру Карла Орфа у виконанні академічного симфонічного оркестру, головний диригент – народний артист України Вячеслав Редя та хору і солістів Дніпропетровського академічного театру опери та балету, головний хормейстер – заслужений діяч мистецтв України Валентин Пучков-Сорочинський.

Опубліковано в Новини

      Концерт творчого інструментального дуету, лауреата міжнародних конкурсів Володимира Галіченка (скрипка, м. Запоріжжя) та дипломанта міжнародних конкурсів Галини Ушакової (фортепіано, Польща) – це подорож до неймовірно яскравого світу музики.
     Творчий тандем талановитих артистів радує меломанів з 1996 року. За роки спільної творчої роботи музиканти разом зіграли  понад 400 концертів в багатьох містах України, а також  у Польщі та Білорусі. До  репертуару Володимира та Галини входять як класичні західноєвропейські твори, так і сучасна українська музика.
      Скрипка…Ніжна, граційна, схожа на тендітну дівчину. Фортепіано… мелодійне й багатогранне. Їх поєднання створює новий, захоплюючий сюжет.
      Всім шанувальникам мистецтва артисти подарують вишукані твори Й.С. Баха, Людвіга ван Бетховена, Ніколо Паганіні, Петра Чайковського та нашої землячки – Ганни Хазової.
      Завітайте до Запорізької обласної філармонії 23 квітня о 18.00 та отримайте естетичну насолоду від чарівних мелодій!

Опубліковано в Афіша
Понеділок
22
квітня

СПІВАТИ – ТО ПОТРЕБА ДУШІ!

19 квітня в камерній залі Запорізької обласної філармонії відбувся сольний концерт Тетяни Лаврик.

Тетяна - обдарована співачка з яскравим тембром вокалу. Широкий діапазон її голосу дозволяє виконувати твори різної технічної складності від творів композиторів-класиків до популярних джазових стандартів.

Вона - переможець багатьох міжнародних та всеукраїнських музичних фестивалів і конкурсів. І звичайно ж, як талановита творча індивідуальність, співачка постійний учасник знакових заходів і яскравих концертних програм Запорізької обласної філармонії.

Сольний концерт солістки філармонії Тетяни Лаврик - її перша професійна творча прем’єра, яка подарувала усім гостям філармонії надзвичайні емоції. Прозвучали твори Георга Фрідріха Генделя, Франца Шуберта, Джаккомо Пуччіні, Сергія Рахманінова та інших видатних класиків. Яскравий голос виконавиці заповнив своїм звучанням весь простір зали. Ніжні, наспівні, чуттєві композиції перемежовувались з пристрасними, запальними та жвавими творами. З епохи розвитку італійського оперного театру 19 століття глядачі перенеслись у музику змішаних стилів і сучасних форм звучання. У концертній програмі також прозвучали   твори Мирослава Скорика, Джорджа Гершвіна, Моріса Равеля.

«Ідея організувати свій власний сольний концерт виникла вже давно – розповідає солістка творчого вечора Тетяна Лаврик – я дуже щаслива, що концерт відбувся, де панувала тепла атмосфера, дуже приємно було бачити в залі своїх друзів та колег. Я відчувала підтримку всіх глядачів, адже ніщо так не зворушує серце артиста, як оплески!». Відзначаючи професіоналізм Тетяни Лаврик, колеги-музиканти зауважують, що її неповторний голос наділений універсальністю. Кажуть, їй однаково добре вдаються народні пісні та класичні твори, естрадні мініатюри та джазові композиції.

На зустріч, присвячену творчості чудової талановитої виконавиці, яка володіє величезною життєвою енергією, невичерпної любов'ю до творчості і життя в цілому, прийшли друзі та колеги. На концерті свою творчість слухачам дарував лауреат міжнародного конкурсу Володимир Галіченко. Скрипаль віртуозно передав почуття і переживання епохи імпресіонізму в чарівній творчості тонких відчуттів Клода Дебюссі.

Прекрасний інструментальний супровід забезпечили артисти струнного квартету: Володимир Галіченко (скрипка), Андрій Мамчур (скрипка), Олег Попруженко (альт), Андрій Семеренко (віолончель) та концертмейстер Іоланта Дамаскіна. Розповіли про творчий шлях виконавиці Анна Миронова та Юлій Гаврилов.

Сольний концерт Тетяни Лаврик наповнив всіх присутніх незабутніми враженнями, подарувавши частинку яскравого, світлого, вічного. Зал натомість не шкодував оплесків та купав співачку у квітах!

Тетяна Лаврик поділилася планами на майбутнє: вдосконалювати вокальну майстерність та працювати над збагаченням репертуару. Залишається сподіватися, що оплески глядачів додали наснаги солістці та подарували позитивні емоції, які надалі будуть надихати її на реалізацію нових творчих проектів. А найголовніші творчі успіхи в Тетяни ще попереду!

Опубліковано в Новини
Неділя
21
квітня
12:00

Філармонія-дітям. KOZAK DANCE

Всіх, всіх, всіх! Запрошуємо до запального вихору танцю. Пориньте у яскравий світ ритмів  і мелодій разом із козацьким ансамблем пісні й танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії.

         Для шанувальників хореографічної майстерності й кожного гостя артисти ансамблю подарують неймовірний вечір.  «KOZAK DANCE» -  це театральне дійство з динамічними композиціями  та цікавими сюжетними замальовками в органічному поєднанні звучання народного хору. На Вас чекатиме неперевершена хореографія у сплаві сучасних ритмів та елементів класичного балету.

Завітайте до концертного залу імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії і пориньте в атмосферу справжнього національного свята! 

 

Квитки продаються в касах обласної філармонії та білетної агенції musin.zp.ua

Телефон каси обласної філармонії        236-44-67

Телефони білетної агенції   musin.zp.ua (061) 701-0-107

                                                                    (093) 701-0-107

                                                                    (098) 701-0-107

                                                                    (099) 701-0-107

Опубліковано в Афіша
Сторінка 1 із 4