Музичний квест «ТАЄМНИЦІ ФІЛАРМОНІЇ» Рекомендовані


Стартував квест у камерній залі філармонії, де присутні змогли зануритись в мистецьку атмосферу. Феї Музика та Гармонія запросили всіх у подорож сторінками книги «Таємниць філармонії». Чарівну книгу  прямо з концерту поцупив блогер,  він хотів завдяки їй отримати популярність та «лайки». Отже, розпочалась друга частина дійства - діти поділились на команди та відправились вирішувати цікаві завдання. Одним з творчих етапів була вікторина -  Охоронниця історії філармонії (заслужений працівник культури України Алла Ходакова) розказала багато нового та цікавого. Малята отримали масу вражень і позитивних емоцій. Далі учасники зустрілись з Маестро Віртуозо (лауреат міжнародних конкурсів Володимир Галіченко) та допомогли скласти програму сольного концерту, відгадавши назви та авторів відомих музичних композицій. Стали у нагоді як досвід батьків, так і кмітливість дітей. Наступним іспитом були музичні загадки та ребуси від Знавця музичних інструментів (лектор-музикознавець Світлана Анегловська).

     Ще одне завдання називалось «віртуальний оркестр», де команди познайомились з Володаркою звуку (концертмейстер Іоланта Дамаскіна) та у ігровій формі дізнались як розташовуються музичні інструменти у симфонічному оркестрі. Розгадуючи загадки квесту, діти не тільки дізнались багато нового про філармонію, познайомились з філармонічним лаштунками, а ще навчились взаємодіяти, приймати рішення, використовувати логіку. По завершенні всіх рівнів квесту, учасників чекав музичний подарунок у виконанні артистів Запорізької обласної філармонії: ансамблю бандуристів «Божена», Володимира Галіченка (скрипка), Іоланти Дамаскіної (фортепіано), Дмитра Савеєрова (кронтрабас). Приємним бонусом стало вручення сертифікату переможця кожному учаснику квесту. Також, на згадку шанувальники змогли зробити селфі з улюбленими артистами концертної програми.

     Музичний квест – це спроба колективу філармонії осягнути неосяжне: професійні артисти філармонії, шедеври класичної музики, цікаві маршрути, яскраві костюми, експозиція музичних інструментів, вікторини, загадки. Варто рекомендувати новий проект як чудовий варіант сімейного відпочинку, гарний подарунок для дитини або веселе дозвілля компанії друзів.