Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 21 березня 2018 — Запорізька обласна філармонія

21 березня у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії відбудеться унікальний концерт фортепіанної музики. Свою майстерність слухачам даруватимуть лауреати міжнародних конкурсів Віоліна Петриченко (Кьольн, Німеччина) та Артур Нікулін (Київ, Україна).

Віоліна Петриченко – наша землячка, народилася в м. Запоріжжя. Закінчила Київську Національну академію ім. П. Чайковського по класу фортепіано. Згодом навчалася в університеті музики «Франц Ліст» м. Веймар та в Кельнській вищій школі музики і танцю в професора Якоба Льойшнера. Віоліна – володарка численних нагород, стипендій, заохочувальних призів. Веде активну концертну діяльність, виступає в Німеччині, Голландії, Франції, Австрії, Іспанії, Чехії та Україні. Головною метою піаністки є знайомство європейської публіки з шедеврами української музики, зокрема творами В. Барвінського.

Артур Нікулін  закінчив Львівську Національну музичну академію імені М.Лисенка, де навчався в класі видатного піаніста, заслуженого артиста України Йожефа Ерміня.  Стажувався у відомих сучасних піаністів: Н. Штаркмана, М. Пєтухова, М.Крушельницької, Б.Гетцке, Т.Дюссо, Е.Рейес. Музикант активно гастролює. Виступає в кращих концертних залах України, Польщі, Швейцарії, Франції, Німеччини, Нідерландів з відомими камерними та симфонічними оркестрами. Артур Нікулін лауреат багатьох престижних міжнародних музичних конкурсів. Тісно співпрацює з видатними сучасними композиторами В. Сильвестровим, Л. Дичко, В. Рунчаком, В. Бєляєвим, Д. Чесноковим, Н. Бакрі, є першим виконавцем їх фортепіанних і камерно-інструментальних творів.

Василь Барвінський – визначний представник української музичної культури ХХ сторіччя, композитор, піаніст, диригент, музичний критик. Він написав сотні геніальних творів, частина  яких була знищена. У музичній спадщині композитора – симфонічні, вокально-хорові, інструментальні твори, серед яких «Українська рапсодія», «Українське весілля», «Заповіт», «В перші роковини». Багато років за часів радянської влади твори Василя Барвінського замовчувалися та не виконувалися. Зараз зросла цікавість до його талановитої спадщини. І не тільки в Україні.

Твори Сергія Рахманінова відомі на весь світ. Він має свій неповторно індивідуальний і своєрідний стиль,який увібравши багато досягнень  імпресіонізму й авангарду не має аналогів у світовому мистецтві.

Цього вечора музиканти виконають 5 прелюдій та Сонату в 4 руки.

Тож, запрошуємо всіх цінителів високого мистецтва та професійного виконання до концертного залу ім. М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії насолодитися шедеврами світових майстрів та отримати духовну та естетичну насолоду від неперевершених творів В. Барвінського та С. Рахманінова.

Опубліковано в Афіша