• Академічний симфонічний оркестр

  • __Академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці"

  • Джаз-квартет «Music men»

  • Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 27 вересня 2019 — Запорізька обласна філармонія

     Неймовірне відкриття 63-го симфонічного сезону Запорізької обласної філармонії відбулось 27 та 28 вересня грандіозним концертом академічного симфонічного оркестру. Художній керівник і головний диригент оркестру – народний артист України Вячеслав Редя.
     На меломанів очікував приголомшуючий ексклюзив - у бездоганному виконанні оркестру вперше звучав складний та потужний твір Рейнгольда Глієра, що відрізняється емоційністю, епічним розмахом, проникливістю та композиційною цілісністю. З Санкт Петербургу до Запоріжжя на запрошення генерального директора Заслуженого працівника культури України Ірини Конаревої завітав професор, географ, директор музею-квартири Р.Глієра Кирило Ігоревич Новосельський- Глієр. Правнук великого митця поділився спогадами: «Твір Ренгольда Морицовича був настільки складний, що здавалося, його неможливо було виконати. Останній запис зберігся на платівці 1940 року. І ось, я у Запоріжжі і щасливий від того, що чую бездоганне виконання надскладного твору». Вячеславу Реді на сцені Запорізької обласної філармонії Кирило Ігоревич вручив диригентську паличку з колекції самого Рейнгольда Глієра. Маестро обіцяв диригувати цінним подарунком 8 жовтня у місті Києві у колонному залі ім. М.В. Лисенка Національної філармонії України.
     У другому відділенні концерту лунала неперевершена, героїчна та ніжніша лірична музика Петра Чайковського, охоплюючи кожне серце хвилею радості і злету. Яскрава та харизматична солістка з Києва — юна піаністка, володар Гран-прі Міжнародного конкурсу - фестивалю дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці» лауреат міжнародних конкурсів Марія Клименко (фортепіано). Вячеслав Редя відзначив, що пишається випускниками запорізької творчої лабораторії, а також поділився задумом зібрати всіх володарів Гран-прі «Акордів Хортиці» на ХХ ювілейному фестивалі-конкурсі. Маестро також розповів: «Дуже приємно, що святкові програми симфонічного оркестру вже традиційно проходять у два дні. Навіть такий великий концертний зал, не може вмістити всіх бажаючих в один день». І дійсно, обидва дня філармонія була заповнена вдячними глядачами, які гучними оплесками та квітами вітали знаний колектив.
     Концерт пройшов динамічно, на єдиному диханні. Запорізька публіка не приховувала своїх симпатій до виступаючих: гарячі оплески, крики «Браво!» довго звучали на честь виконавців. «Відпочили душею», — саме так публіка охарактеризувала концерт.
     Свято музики у Запорізькому краї викликало справжній фурор! Колектив Запорізької обласної філармонії вітає шанувальників музичного мистецтва з цією подією, та готує своїм вірним прихильникам у новому симфонічному сезоні багато приємних та зворушливих хвилин, прикрашених чудовою музикою!

Опубліковано в Новини

Відкриття симфонічного сезону — визначна подія у мистецькому житті Запоріжжя.

63 сезон Академічний симфонічний оркестр під керуванням народного артиста України В'ячеслава Реді відкриє справжніми перлинами світової музики.

Перший концерт для фортепіано з оркестром П.І. Чайковського - це яскравий, героїчний та драматичний пафос та найніжніша лірика. Ця музика лунає в усьому світі та вважається неперевершеним шедевром видатного майстра. Солістка — лауреат міжнародних конкурсів Марія Клименко (фортепіано, Київ)

Також на меломанів очікує справжній музичний подарунок -   прем'єра Симфонії №2 видатного композитора 19-20 століть Р. М. Глієра. Ця епічна симфонія продовжує традиції

П.І. Чайковського, І.П. Бородіна. В ній дивовижним образом поєднуються багата мелодика, образи природи, давнини, міфи, та легенди.

 

Опубліковано в Афіша