Понеділок
06
липня

Зброя культури на захисті країни

"Запорзька Січ". - 2015. - №116. - 4 липня.

 

Творчий колектив Запорізької обласної філармонії за підтримки благодійного фонду "Лебедія" долучився до реалізації культурно-мистецького проекту "Зброя культури" Міністерства культури України. Так, сьогодні пріорітетним напрямком діяльності філармонії визначена підтримка воїнів української армії, членів їх сімей та тимчасових переселенців з території бойових дій на сході.

У рамках проекту "Зброя культури" протягом травня-червня артисти філармонії подарували своє мистецтво захисникам Вітчизни в місцях дислокації: на острові Хортиця, полігонах, стадіонах, прифронтових зонах у Розівському, Куйбишевському, Бердянському районах, у м. Мелітополі Запорізької області. Підтримали бойвий дух військовим добровольчого загону Збройних сил України окремої аеромобільної десантної бригади, воїнам-авіаторам, які брали участи у бойових діях, майбутнім захисникам Вітчизни 1256-го загону оборони та роти охорони Центрального ОМВК, вимушеним переселенцям зі сходу України.

Протягом концертного сезону 2014-2015 років творча бригада артистів обласної філармонії здійснила сім благодійних концертних виїздів для бійців та захисників Батьківщини. Слова вдячності воїнам та святковий настрій подарували провідні артисти філармонії: народна артистка України Любов Малицька, козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці", Юлія Якса, Людмила Уракова, Ярослав Ніколаєв, Ольга Пацернюк, Віктор Храмов, ансамбль бандуристів "Божена" під керівництвом Ольги Беженарь, ведуча концерту Вікторія Медвідь.

- Сьогодні культура і мистецтво - це ті цінності, які не тільки зберегли свою первинну значущість, а й знайшли нове звучання, адже часом духовна зброя сильніша звичайних багнетів. Бо зброя артиста - це його голос, пісня та музика, а головне - сила духу. Це не те, чим воюють, а те, чим надихають та оберігають, - зазначає генеральний директор Запорізької обласної філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарева.

І дійсно, за ствердженням воїнів, саме пісня та музика сповнюють їхні серця надією на світле майбутнє, додають їм мужності та бойового духу. Підтримувати їхню віру в свої сили та нашу загальну перемогу - головне покликання артистів у часи скрути. Це допомагає захисникам Вітчизни відстоювати інтереси та безпеку громадян України.