Вівторок
15
травня

У концертному залі ім. М.І. Глінки чекають на юних бандуристів з усієї країни!

Сайт газети "Запорізька правда"

Публікація 14.05.2018

18 травня 2018 року відбудеться V Всеукраїнський конкурс-фестиваль «Хортицький Кобзар». Бандура – інструмент, на якому шістдесят п’ять струн, і аналога якому немає ніде в світі. Мелодії бандури живлять серця українців не одне століття. Проведення конкурсу-фестивалю у Запоріжжі не випадково, адже саме тут бандурне мистецтво має своє коріння та продовжує розвиватись і надалі. Тому, Всеукраїнський конкурс-фестиваль – унікальна нагода почути бандуристів з усіх куточків країни. Учасниками вже стали понад 250 молодих талановитих бандуристів від 6 до 16 років з 15 областей України.
Конкурс-фестиваль «Хортицький Кобзар» – культурно-мистецька акція на честь Великого Кобзаря України Тараса Григоровича Шевченка. В знак в Конкурс-фестиваль «Хортицький Кобзар» це прекрасна нагода об’єднати усіх поціновувачів нерозгаданої таїни мелодій струн бандури, поспілкуватися, поділитися досвідом й продемонструвати майстерність гри на інструменті, який по праву вважають національним символом України. 
Тож, грай бандуро, весели серце українців! Нехай щастить всім учасникам конкурсу-фестивалю «Хортицький Кобзар»!

До зустрічі 18 травня цього року у концертному залі ім. М.І. Глінки

посилання на сайт: http://zp-pravda.info/2018/05/14/u-kontsertnomu-zali-im-m-i-hlinky-chekaiut-na-iunykh-bandurystiv-z-usiiei-krainy/