Фільтрувати матеріали за датою: Неділя, 28 жовтня 2018 — Запорізька обласна філармонія

      У 79 концертному сезоні колектив Запорізької обласної філармонії підготував багато прем’єр. В рамках культурно-мистецького проекту «Філармонія-дітям» 28 жовтня глядачам представили український зингшпіль «Жив собі Пес…» за мотивами української народної казки «Сірко».
      Гумористична опера в народному стилі написана народним артистом України, поетом Петром Магою та сучасним композитором Володимиром Назаровим.
      Заслужений працівник культури України  Алла Ходакова - ведуча концертної версії красивої історії про дружбу Вовка та Пса, вдало розкрила тему національних звичаїв, а улюблені артисти Запорізької обласної філармонії та  молоді таланти яскраво втілили образи в життя. Перлиною опери стала музика, яку допомогла передати слухачам справжній професіонал Лариса Гнєдиш (клавішні).
      Вистава перенесла присутніх до чарівного українського села з його неповторним колоритом. Веселий і легкий сюжет зацікавив не тільки дітлахів, а й дорослих. «Із вікна пахне борщ і шматок свинини, а мені знов на дощ, і люто ломить спину!», – співає Бровко. Провідний соліст філармонії Микола Квєтков (тенор) яскраво виконав роль вірного Пса Бровка. Довгі роки він вірно служив Господарю, та на старість став неуважним і хропів у буді, коли злодії грабували хазяйське добро.
      «Все життя ти непогано працював, та на старість всю кар’єру зіпсував», – співають у новому мюзиклі, виганяючи з села пса, що не впильнував  майна господарів. Звісно, як і у казці, Вовк допоможе старому псові відновити репутацію, а той  – віддячить своєму благодійнику! Володимир Турський (тенор-баритон) зіграв втомленого і поважного вовка. У легкій комедійній формі сюжет вчить не пам’ятати зла, допомагати тим, хто потрапив у біду, і віддячувати добром за добру справу. Ролі хазяїна та хазяйки виконали – Євген Луценко (бас-баритон) та  Юлія Якса (сопрано), які порадували своїм колоритом та артистизмом. Зачарували усіх грою та неперевершеним вокалом артисти Запорізької обласної філармонії: Вікторія Шестакова (сопрано), Лариса Малацай (сопрано), Михаель Роде (баритон), Анастасія Азаренкова (сопрано). Чудовий відеоряд додав казкової атмосфери.
       Добра весела дитяча опера змусила всіх, хто завітав у неділю до концертного залу імені Глінки, з теплою посмішкою згадати персонажів популярного однойменного мультфільму «Жив собі Пес». А головне: діти за допомогою музики розвивають художній смак та пробуджують у собі любов до мистецтва.

Опубліковано в Новини

КЗ «Запорізька обласна філармонія» ЗОР

«ЖИВ СОБІ ПЕС…»

ПОТУЖНА ДИТЯЧА ОПЕРА

У 79 концертному сезоні на глядачів очікує прем’єра українського зингшпілю- гумористичної опери в народному стилі «Жив собі пес…», створеного за мотивами української народної казки «Сірко» і популярного однойменного мультфільму.

Вистава переносить глядача до чарівного українського села з його неповторним колоритом. Веселий і легкий сюжет стане цікавий не тільки дітям, а й дорослим. У легкій комедійній формі сюжет вчить не пам’ятати зла, допомагати тим, хто потрапив у біду, і віддячувати добром за добру справу. Характерні риси кожного героя казкової історії «Жив-був пес ...» прописані ясно і глибоко. Тут є вірний старий пес, який був готовий прийти на допомогу своєму господареві, а також вовк - втомлений від вічних поневірянь тужливого і важкого життя.

«Жив собі пес…» - красива і вірна історія про дружбу, яка не тільки надихає, але і змушує з посмішкою згадувати Вовка. Чудові декорації, пісні, гра артистів, звичаєвість, народні звичаї - усе це можна побачити зі сцени. Справжньою перлиною вистави стала музика. Вистава пронизана знайомими фольклорними мотивами, яскравою музикою видатного композитора сучасності Володимира Назарова, а також неперевершеним вокалом артистів Запорізької обласної філармонії.

Не залишайтеся осторонь від найцікавіших і захоплюючих подій нашого міста.

У виставі ви побачите улюблених артистів Запорізької обласної філармонії та познайомитесь з молодими талантами:

Пес Бровко – Микола Квєтков (тенор)

Вовк – Володимир Турський (тенор-баритон)

Хазяїн – Володимир Малацай (бас-баритон)

Хазяйка – Юлія Якса (сопрано)

Наречена (їх донька), Білочка – Анатасія Азаренкова (сопрано)

Наречений, Ведмідь – Михаель Роде (баритон)

Перша сусідка, Злодій – Вікторія Шестакова (сопрано)

Друга сусідка, Злодюжка, Лисиця – Лариса Малацай (сопрано)

Ведуча, Ніч – заслужена артистка України Алла Ходакова

Опубліковано в Афіша

Мистецький діалог між Запорізькою обласною філармонією та державами Європи триває вже протягом багатьох років. З нагоди Національного свята Республіки Австрія, за підтримки Почесного Консульства Австрійської Республіки у Запоріжжі 27 жовтня у концертному залі імені М.І. Глінки пройшов вечір австрійської музики. 
      З привітальним словом до глядачів звернулися почесні гості – Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в  Україні Герміне Поппеллер та Почесний Консул Австрії у Запоріжжі Борис Шестопалов. Очільники привітали присутніх із прекрасним святом австрійської музики, висловили радість від того, що так багато людей у Запоріжжі приєдналися до святкування, зазначили важливість проведення заходу – адже він об’єднує різні культури, збагачує людей духовно й розширює нові горизонти. 2018 рік було оголошено роком Австрії в Україні і України в Австрії. Окремі слова вдячності пролунали на адресу музикантів та Маестро Вячеслава Реді.
      Австрія по праву вважається країною великої музики. Вона славиться прекрасною культурною спадщи¬ною та подарувала світові кращих представників музичного світу. Видатні європейські композитори XVIII-XIX ст. належали до славетної Віденської школи, а їх твори вважаються шедевральними. 
      Цього вечора вишуканою концертною програмою гостей вечора вітав кращий оркестр регіону – академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії під керуванням народного артиста України Вячеслава Реді. Свій професіоналізм та майстерність артисти продемонстрували слухачам, виконавши кращі музичні зразки видатних композиторів: В.А. Моцарта, Й. Гайдна, Ф. Зуппе, Л. ван Бетховена та І. Штрауса. 
       У супроводі оркестру свою творчість дарувала запоріжцям солістка Дніпропетровського академічного театру опери та балету чарівна Маріанна Цвєтінська (сопрано). У її виконанні прозвучали Арія Сюзанни із опери «Весілля Фігаро» та Арія Церліни із опери «Дон Жуан» В. А. Моцарта. 
Симфонії, сонати, концерти віденських класиків є взірцями чистої музики, яка не потребує обов'язкового театралізованого або хореографічного супроводу. Це вишукана музика для прослуховування, сповнена гармонії та підвищеної емоційності. Їх творами люди захоплювалися понад сто років тому, сьогодні та цінуватимуть завжди.
     Концерт пройшов у піднесеній та сповненій позитивного настрою атмосфері. Майстерне виконання музикантами творів всесвітньовідомих композиторів  підкорило публіку у залі, подарувавши незабутні миті мистецької насолоди.  Почесні гості з Австрії подякували колективу Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою за гостинність і високий організаційно-мистецький рівень заходу та з великим задоволенням залишили найкращі побажання у «Книзі відгуків» філармонії. В свою чергу, Ірина Конарева вручила пані Герміне Поппеллер пам’ятні подарунки й висловила бажання подальшої спільної творчої праці.

Опубліковано в Новини