Фільтрувати матеріали за датою: серпня 2019 — Запорізька обласна філармонія

Комунальний заклад «Запорізька обласна філармонія» Запорізької обласної ради оголошує конкурс на заміщення вакантних посад: диригента І категорії академічного симфонічного оркестру (1 шт. од.), артиста вищої категорії академічного симфонічного оркестру, віолончель (1 шт. од.), артиста ІІ категорії академічного симфонічного оркестру, контрабас (1 шт. од.), артиста-вокаліста (соліста), провідного майстра сцени (2 шт. од.), артиста-вокаліста (соліста) І категорії (1 шт. од.), музикознавця вищої категорії (1 шт. од.), художника з освітлення (1 шт. од.); художника з освітлення (1 шт. од.).

Вимоги до конкурсантів:

  1. Диригент І категорії академічного симфонічного оркестру

Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст або бакалавр) та підвищення кваліфікації. Для магістра – без вимог до стажу роботи, для спеціаліста – стаж роботи за професією диригента ІІ категорії не менше 2 років, бакалавра – не менше 3 років.

  1. Артист вищої категорії академічного симфонічного оркестру

Повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) та підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією артиста симфонічного оркестру І категорії не менше 3 років.

  1. Артист ІІ категорії академічного симфонічного оркестру

Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст, бакалавр або молодший спеціаліст) без вимог до стажу роботи.

  1. Артист-вокаліст (соліст), провідний майстер сцени

Повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) та підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією артиста-вокаліста (соліста) вищої категорії не менше 5 років.

  1. Артист-вокаліст (соліст) І категорії

Повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст або бакалавр) та підвищення кваліфікації. Для магістра – без вимог до стажу роботи, для спеціаліста – стаж роботи за професією артиста-вокаліста (соліста) ІІ категорії не менше 2 років, бакалавра – не менше 3 років.

  1. Музикознавець вищої категорії

Повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) та стаж роботи за професією музикознавця (лектора, мистецтвознавця) І категорії не менше 3 років.

  1. Художник з освітлення

Базова вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр, молодший спеціаліст), для бакалавра – без вимог до стажу роботи, для молодшого спеціаліста – підвищення кваліфікації та стаж аналогічної за характером роботи не менше           3 років.

Претенденти, які бажають взяти участь у конкурсі, подають до конкурсної комісії наступні документи:

-       заяву про участь у конкурсі;

-       заповнений в установленому порядку особовий листок з обліку кадрів з вклеєною фотокарткою;

-       копія документа, що посвідчує особу;

-       копія трудової книжки (за наявності);

-       копія документа про освіту за відповідною спеціальністю;

-       інформаційні матеріали про творчі досягнення за останні три роки: копії документів про підвищення кваліфікації, присвоєння наукового ступеня, почесного звання, державні нагороди, лауреатство у конкурсах або фестивалях, характеристики, рекомендації, рецензії, публікації, відгуки (в разі наявності).

Працівники, які знаходяться в трудових відносинах із Запорізькою обласною філармонією та беруть участь у конкурсі, подають до конкурсної комісії тільки заяву про участь в конкурсі.

Документи на участь в конкурсі приймаються до 10 вересня 2019 року (включно) у відділі кадрів Запорізької обласної філармонії за адресою: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 183, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Оформлені неналежним чином документи до розгляду не приймаються.

Запорізька обласна філармонія переможців конкурсу житлом не забезпечує. Витрати на проїзд та проживання здійснюються за рахунок претендентів.

Додаткова інформація щодо функціональних обов’язків, умов конкурсу, переліку необхідних документів надається за телефоном (061)236 44 46.

Конкурс проводиться у два етапи:

-                перший етап – розгляд заяв і документів та прийняття рішення щодо допуску до участі у конкурсі – 13 вересня 2019 року за адресою: м. Запоріжжя, пр. Соборний,183.

-                другий етап – проведення конкурсного відбору (претенденти повідомляються про дату, час та місце проведення конкурсу не пізніше ніж за 10 днів до початку засідання конкурсної комісії).

Програма другого етапу для претендентів на заміщення вакантної посади диригента І категорії включає два тура:

-                І тур – коректурна репетиція з академічним симфонічним оркестром (30 хвилин на кожного претендента).

-                ІІ тур – концерт.

Програма, що пропонується для диригування:

  1. Л. Бетховен. Увертюра «Егмонт»
  2. Й. Штраус. Увертюра до оперети «Летюча миша».
  3. Й. Брамс. Симфонія №4.

Конкурсна комісія залишає за собою право запропонувати для диригування будь-яку частину з вищезазначених творів.

Опубліковано в Новини

Відповідно до УКАЗУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ від 22.08.2019 № 616/2019 "Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Незалежності України" за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально- економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм - головного інженера комунального закладу "Запорізька обласна філармонія" Запорізької обласної ради ВІНІКОВСЬКОГО Валерія Михайловича нагороджено орденом "За заслуги" III ступеня.

Шановний Валерію Михайловичу!

Колектив Запорізької обласної філармонії щиро вітає Вас - із почесною державною нагородою – орденом "За заслуги" III ступеня!

Притаманний Вам талант високопрофесійного керівника та вмілого організатора став запорукою Вашого успіху.

Бажаємо Вам - авторитетному фахівцю, мудрому керівнику- міцного здоров'я і щастя, творчого натхнення, усіляких земних щедрот і гараздів.

З повагою,

колектив Запорізької обласної філармонії

Опубліковано в Новини

Запорізька правда

Наталья Зворигіна

Публікація 21.08.2019

18 серпня 2019 року в рамках святкових заходів до визначних подій – державного свята Дня Незалежності України та 80-річчя утворення Запорізької області за підтримки Міністерства культури України, Запорізької облдержадміністрації та Запорізької обласної ради, Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації на території культурно-мистецького комплексу «Співоче поле» Печерського ландшафтного парку м. Києва академічний козацький ансамбль пісні і танцю “Запорожці” Запорізької обласної філармонії (художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь) презентував ландшафтний мистецький проект «FOLK & ROCK» за участі популярного запорізького кавер – гурту “Far4” та харизматичної солістки Сабіни Сафарлі.
Директор Київського міського культурно – мистецького комплексу “Співоче поле”, заслужений працівник культури України Микола Пересунько гостинно зустрів запорізьких артистів. Підтримати відповідальний виступ “Запорожців” на столичній сцені прибули почесні гості: директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації, заслужений працівник культури України Владислав Мороко, екс-голови Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль та Юрій Артеменко, відомий український художник, народний художник України Анатолій Гайдамака; запоріжці: академік “Української Академії наук”, заслужений працівник культури України Андрій Авдєєнко, член Вищої Ради правосуддя Олег Прудивус, президент ВГО “Всеукраїнська федерації “Спас”, заслужений працівник спорту України Олександр Притула, творча делегація з міст Запоріжжя та Мелітополя, а також колеги з Національного заслуженого академічного ансамблю танцю імені Павла Вірського та інші.
З глибоким патріотичним настроєм та з нагоди державного свята присутніх привітала керівник проекту – генеральний директор Запорізької обласної філармонії, кавалер ордена Княгині Ольги ІІІ ступеню, Віце-президент громадської організації «Всеукраїнська федерація «Спас», член Національної спілки театральних діячів України, заслужений працівник культури України Ірина Конарева. Від імені колективу Ірина Едуардівна висловила вдячність керівникам органів влади та партнерам за постійну підтримку у розвитку філармонійного мистецтва.
Столиця з ентузіазмом перейнялася неповторною енергетикою креативного музичного проекту. Різнобарвні грані етно стилю, відшліфовані до блиску ансамблем “Запорожці”, у синтезі з невичерпною енергетикою ROCKу зачарували неповторною атмосферою з перших хвилин. Натхненно, надзвичайно модно та актуально звучала етнічна музика, популярні хіти з репертуару гуртів “Скрябін”, “Океан Ельзи”, “Антитіла”, “Mаd Heads”, “Хорта” у виконанні справжніх майстрів сцени – академічного козацького ансамблю пісні і танцю “Запорожці” у супроводі відомого кавер-гурту “FAR4” та чаруючого вокалу Сабіни Сафарлі. 
Хореографічні номери нарівні з вокальними партіями зривали шалені оплески. Окрасою мистецького проекту стала барвиста відеоінсталяція на великому екрані.
Напередодні головного свята країни запорізькі артисти подарували киянам і гостям столиці неймовірні позитивні враження від музичного свята «по-козацьки»! 
Коли отзвучали останні акорди музики, вгамувалися довготривалі оплески глядачів та вигуки «Браво!» вихід на сцену всіх артистів, зал зустрічав оваціями і стоячи. Адже драйвовий національний колорит розкачав навіть самих прискіпливих меломанів!

Опубліковано в ЗМІ про нас

Сайт газети VERGE

Публікація 20.08.2019

18 серпня 2019 року в рамках святкових заходів до визначних подій — державного свята Дня Незалежності України та 80-річчя утворення Запорізької області за підтримки Міністерства культури України, Запорізької облдержадміністрації та Запорізької обласної ради, Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації на території культурно-мистецького комплексу «Співоче поле»  Печерського ландшафтного парку м. Києва академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії (художній керівник — заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь) презентував ландшафтний мистецький проект «FOLK & ROCK» за участі популярного запорізького кавер — гурту «Far4» та харизматичної солістки Сабіни Сафарлі.

Директор Київського міського культурно — мистецького комплексу «Співоче поле», заслужений працівник культури України Микола Пересунько гостинно зустрів запорізьких артистів. Підтримати відповідальний виступ «Запорожців» на столичній сцені прибули почесні гості: директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації, заслужений працівник культури України Владислав Мороко, екс-голови Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль та Юрій Артеменко, відомий український художник, народний художник України Анатолій Гайдамака; запоріжці: академік «Української Академії наук», заслужений працівник культури України Андрій Авдєєнко, член Вищої Ради правосуддя Олег Прудивус, президент ВГО «Всеукраїнська федерації «Спас», заслужений працівник спорту України Олександр Притула, творча делегація з міст  Запоріжжя та  Мелітополя,  а також колеги з Національного заслуженого академічного ансамблю танцю імені Павла Вірського та  інші.

З глибоким патріотичним настроєм та з нагоди державного свята  присутніх привітала керівник проекту — генеральний директор  Запорізької обласної філармонії, кавалер ордена Княгині Ольги ІІІ ступеню, Віце-президент громадської організації «Всеукраїнська федерація «Спас», член Національної спілки театральних діячів України, заслужений працівник культури України Ірина Конарева. Від імені колективу Ірина Едуардівна висловила вдячність керівникам органів влади та партнерам за постійну підтримку у розвитку філармонійного мистецтва.

Столиця з ентузіазмом перейнялася неповторною енергетикою креативного музичного проекту. Різнобарвні грані етно стилю, відшліфовані до блиску ансамблем «Запорожці», у синтезі з невичерпною енергетикою  ROCKу зачарували неповторною атмосферою з перших хвилин. Натхненно, надзвичайно модно та актуально звучала етнічна музика, популярні хіти з репертуару гуртів «Скрябін», «Океан Ельзи», «Антитіла», «Mаd Heads», «Хорта» у виконанні справжніх майстрів сцени — академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» у супроводі відомого кавер-гурту «FAR4» та чаруючого вокалу Сабіни Сафарлі.

Хореографічні номери нарівні з вокальними партіями зривали шалені оплески. Окрасою мистецького проекту стала барвиста відеоінсталяція на великому екрані.

Напередодні головного свята країни запорізькі артисти подарували киянам і гостям столиці неймовірні позитивні враження від музичного свята «по-козацьки»!

Коли отзвучали останні  акорди музики, вгамувалися довготривалі оплески  глядачів та вигуки «Браво!» вихід на сцену всіх артистів, зал зустрічав оваціями і стоячи. Адже драйвовий національний колорит розкачав навіть самих прискіпливих меломанів!

Опубліковано в ЗМІ про нас

ИНДУСТРИАЛКА

Светлана Олейник

Публикация 20.08.2019

Запорожская областная филармония показала в Киеве кавер-шоу, сочетающее традиции и современность

Показ кавер-шоу Запорожской областной филармонии «Фолк & Rock» состоялся на сцене Певческого поля Печерского ландшафтного парка в Киеве. Концерт организовали в рамках празднования Дня Независимости и празднования 80-летия Запорожской области.

Проект под открытым небом «Фолк & Rock», который презентовали в столице артисты Запорожской областной филармонии, — это современное видение украинского фольклора, сочетание этнической музыки, народной хореографии и современных рок-композиций.

Запорожская областная филармонияhttp://iz.com.ua/wp-content/uploads/2019/08/foto-4_result-113x150.jpg 113w, http://iz.com.ua/wp-content/uploads/2019/08/foto-4_result-338x450.jpg 338w" sizes="(max-width: 450px) 100vw, 450px" style="-webkit-font-smoothing: antialiased; box-sizing: border-box; border-style: none; max-width: 100%; height: auto !important; display: block; margin: 5px auto;">

Звучали песни в исполнении академического казацкого ансамбля песни и танца «Запорожці» филармонии. А также кавер-группы «FAR4» и солистки Сабины Сафарли. Всего в Киев поехала творческая делегация в составе 80 человек. Украинские хиты звучали в интересной современной обработке, которая соединила стили этно и рок.

Зрителями красочного шоу, музыкального праздника по-казацки стали сотни киевлян, гостей столицы. В том числе, было и немало выходцев из Запорожского края, которые сейчас живут в Киеве. Об этом сообщает департамент информационной деятельности и коммуникаций с общественностью ОГА.

Читайте также: На День Независимости в запорожском парке будут готовить патриотические вареники.


Опубліковано в ЗМІ про нас

     У Запоріжжі відбудеться концерт «Хореї Козацької» із презентацією музичного альбому «Пісні Української революції».

 

Живий звук.

Вхід вільний.


«Пісні Української революції» - це спільний проект Українського інституту національної пам’яті, народного артиста України Тараса Компаніченка та гурту «Хорея Козацька», присвячений 100-річчю Української революції 1917-1921 років.
     Серед авторів текстів та композиторів творів - класики української культури: Павло Тичина, Христя Алчевська, Олександр Олесь, Роман Купчинський, Ярослав Ярославенко, Михайло Гайворонський, Олександр Кониський та інші.
     “Твори, що увійшли до альбому "Пісні Української революції" – це частка моєї тридцятилітньої праці пошуку правдивих музичних пам'яток про ту, унікальну своїм національним пробудженням, епоху. Усі ці твори були активно співані на великих і малих сценах України в часі 1917-21 років. Їх співали на воєнних позиціях, на шикуванні військ; вони співались кобзарями, артистами-бандуристами, оперними співаками, просвітянськими, військовими, студентськими хорами, Українською Республіканською Капелою та Українським Національним Хором. Багато творів були забуті і не звучали в Україні майже століття”, - розповідає музикант, кобзар, лідер гурту «Хорея Козацька» Тарас Компаніченко.

Опубліковано в Афіша
Вівторок
20
серпня
19:00

Мужская логика

Опубліковано в Афіша
Сторінка 1 із 2